Lupta cu kilogramele în plus poate fi o adevărată provocare, dar este și mai greu atunci când încerci să scapi de grăsimea dintr-o anumită zonă a corpului. De exemplu, grăsimea de pe față poate fi o problemă frustrantă, căreia cu greu îi găsești o rezolvare. Din fericire, avem pentru tine opt metode eficiente care te ajută să-ți subțiezi fața.

Fă exerciții faciale pentru a arde grăsimea de pe față

Nu doar corpul poate fi antrenat, ci și fața, iar exercițiile faciale pot fi folosite pentru a îmbunătăți aspectul pielii, pentru a combate înaintarea în vârstă și pentru a îmbunătăți fermitatea pielii. Tonifierea anumitor mușchi ai feței o pot ajuta să pară mai slabă.

Nu uita de cardio

De cele mai multe ori, excesul de grăsime de pe față este rezultatul excesului de grăsime din corp. Cardio sau exercițiile de aerobic sunt o metodă eficientă de a scăpa de kilogramele în plus. Există studii care sugerează că acestea ajută la arderea grăsimilor. Încearcă 150-300 de minute de exerciții riguroase în fiecare săptămână, adică 20-40 de minute pe zi, și vei observa rezultate. Poți încerca alergatul, dansul, mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau înotul.

Bea mai multă apă pentru a scăpa de grăsimea de pe față

Consumul de apă este esențial pentru sănătatea noastră în general, mai ales când vrem să scăpăm de câteva kilograme în plus. Studiile sugerează că dacă bem apă înainte de masă vom consuma mai puține calorii. De asemenea, temporar se accelerează metabolismul.

Limitează consumul de alcool

Nu este nicio problemă dacă te bucuri ocazional de câte un pahar de vine, dar dacă acesta devine un obicei, poate contribui la acumularea grăsimii și la apariția balonării. Alcoolul este bogat în calorii și conține puțini nutrienți, motiv pentru care este asociat riscului crescut de creștere în greutate.

Renunță la carbohidrații rafinați

Carbohidrații rafinați precum fursecuri, crackers sau paste sunt vinovați de kilogramele în plus și creșterea depozitelor de grăsime. Aceștia sunt greu de procesat și conțin foarte puține fibre.

Ai grijă la programul de somn

Somnul este foarte important, nu doar pentru sănătate, ci și în lupta cu kilogramele în plus. Deprivarea de somn duce la nivelul crescut de cortizol, hormonul de stres, care vine la pachet cu numeroase efecte adverse, printre care și creșterea în greutate, în special la nivelul feței. Pentru să scăpa de grăsimea de pe față ai nevoie de suficiente ore de somn.

Ai grijă la cantitatea de sodiu consumată

Excesul de sare produce balonarea și due la umflarea feței, iar asta pentru că te face să reții apă. Există studii care arată că o cantitate mare de sare în corp crește retenția fluidelor, așadar renunță la snacks-uri și alimente procesate.

Consumă mai multe fibre pentru a scăpa de grăsimea de pe față

Una dintre cele mai populare recomandări care ajută la slăbirea feței este aceea de a crește cantitatea de fibre consumată. Fibrele sunt compuși care ajută tractul digestiv, scad apetitul și poftele de mâncare. Acestea se regăsesc în fructe și legume, nuci și semințe, cereale integrale și leguminoase.