Ritualurile de îngrijire a tenului sunt un adevărat răsfăț pentru orice femeie. În mai puțin de o oră poți obține o piele catifelată, strălucitoare și luminoasă, iar tot ce ai nevoie sunt câteva creme, exfoliante, uleiuri și ustensile. Pentru că perioada în care ne aflăm nu ne mai permite să vizităm atât de des saloanele de cosmetică, putem crea în confortul casei noastre. Iată pas cu pas, opt etape prin care să ai parte de un ritual pentru tenul uscat, acasă.

Fă atmosferă

Este foarte important să-ți induci o stare de relaxare, așa că poți opta pentru uleiui esențiale, lumânări sau chiar să asculți un playlist cu muzica ta preferată. Aromele de lavandă, portocală sau vanilie sunt cele mai populare și te ajută să scapi de drepresie, anxietate și să elimini stresul.

Curăță tenul cu un ulei

Orice ritual de îngrijire pentru tenul uscat începe cu o curățare profundă a pielii. De fapt, acest pas este esențial indiferent de tipul de ten pe care îl ai. Pentru că ne concentrăm pe o hidratare intensă poți folosi un cleanser pe bază de ulei de migdale, de floarea soarelui sau sâmburi de struguri alături de vitaminele E și C care să ajute la eliminarea impurităților și a resturilor de machiaj.

Folosește un cleanser cremos

Pasul trei este de a îndepărta stratul uleios și de a oferi tenului un masaj în timp ce-l cureți. Cleanserul spumant este ideal pentru tenul pronunțat la acnee și, pentru că dorința noastră este aceea de a oferi o hidratare intensă, cele mai bune produse sunt cele care conțin acid hialuronic sau formule cu lapte de capră și miere de Manuka.

Exfoliază

Acum că pielea este complet curată și pregătită de următorii pași, ai nevoie de un exfoliant solid care să îndepărteze celulele moarte și să obții o suprafață neatinsă care să permită absorbția produselor. În primul rând, alege un exfoliant în funcție de timpul tău de ten și mai ales în funcție de preferințele tale. Un exfoliant chimic este ca un gel lichid care îndepărtează celulele moarte cu ajutorul acizilor AHA și BHA.

Aplică o mască

Pentru a avea grijă de pielea deshidratată, măștile hrănitoare conțin numeroși ingredienți activi și formule care acționează rapid. Ceramidele, acizii grași omega și antioxidanții sunt o alegere ideală, mai ales că permit oxigenarea pielii.

Folosește aburi

Băile de aburi sunt cea mai frumoasă parte din ritualul pentru tenul uscat. Nu trebuie să faci altceva decât să stai cu fața în aburii fierbinți și să te relaxezi. Practic, această etapă ajută la eliminarea impurităților rămase și menținerea hidratării. Pune apă la fiert într-o oală, iar după ce o iei de pe foc, pune fața deasupra ei și acoperă capul cu un prosop. Practic ai o mică saună pentru față. Stai între cinci și 10 minute.

Serum, creme și masaj

Termină ritualul pentru tenul uscat cu un strat consistent de serumuri și creme menite să hidrateze. Ai nevoie de un cocktail de acid hialuronic, iar fața va arăta mai bine ca niciodată.

Nu uita să te hidratezi

Nu doar rutina de îngrijire la exterior joacă un rol important, ci și cea de la interior. Hidratarea este esențială și ajută pielea să rămână tânără, hidratată și sănătoasă.