Un machiaj perfect este acela care îți maschează defectele și îți scoate în evidență atuurile, fără a-ți răpi din naturalețe. Chiar dacă în ceea ce ține de arta machiajului, fiecare femeie este liberă să experimenteze așa cum își dorește, există totuși câteva reguli care te pot ajuta să obții un machiaj ca la salon.

Descoperă, în rândurile de mai jos, care sunt cele mai importante șase trucuri pentru un machiaj perfect.

Pregătește-ți baza

Orice machiaj reușit începe cu pregătirea feței. Cu siguranță, știi că pe o piele sănătoasă și bine hidratată orice machiaj arată mai bine. Dacă ai tenul uscat, este recomandat să începi cu o cremă hidratantă, înainte de a aplica restul produselor de machiaj, care pot deshidrata fața. 

Primer-ul este, de asemenea, o alegere bună și poate fi utilizat imediat după crema hidratantă sau în locul acesteia. De obicei, tenul gras, cu pori dilatați, are cel mai mult de câștigat în urma folosirii unui primer, pentru că acest tip de produs ascunde porii, redând un aspect mai neted al pielii. 

Uniformizează culoarea tenului și adaugă luminozitate în punctele-cheie

Micile imprefecțiuni precum: semnele de la acnee, cearcănele, cuperoza sau petele hiperpigmentare pot fi ascunse cu ajutorul produselor potrivite. Pentru cearcăne proeminente, poți folosi un corector roz sau portocaliu, în timp ce, pentru cearcănele superficiale, un anticearcăn va fi suficient. 

Odată ce tenul arată frumos, poți accentua anumite puncte-cheie ale feței (pomeții, vârful nasului și colțul exterior al spâncenelor) cu puțin iluminator. 

Adaugă culoare cu blush și pudră bronzantă

Odată ce fondul de ten, corectorul și anticearcănul au fost aplicate, poți da culoare feței cu puțin blush și/sau pudră bronzantă. Pudra bronzantă oferă tenului un aspect ușor bronzat și poate contrasta frumos cu albul tenului. 

Nu uita de pudră

Pe lângă stabilizarea machiajului, pudra împiedică apariția sebumului pentru mai mult timp, așa încât, pe parcursul zilei, vei avea nevoie de mai puține retușuri. Atenție însă dacă ai riduri de expresie, pentru că pudra le poate accentua. 

Rimelul și rujul 

Rimelul completează machiajul ochilor, în timp ce rujul creează un echilibru între partea superioară a feței. Pentru a te bucura de potențialul real al unui rimel bun, aplică-l în două straturi, pe fiecare rând de gene superioare. Nu uita de genele de pe pleoapa inferioară, dar aici e suficient un singur strat.

În ceea ce privește rujul, pentru un rezultat mai bun, începe prin a-ți contura buzele cu un creion de aceeași nuanță sau de nuanță apropiată cu rujul. 

Dacă intenționezi să aplici un ruj cu efect mat sau rezistent la transfer, ține cont de faptul că acest tip de produse usucă buzele, deci e recomandat să aplici, înainte de orice, un balsam de buze hrănitor. 

Nu exagera

Pentru a obține un machiaj care să ne avantajeze e important ca produsele cosmetice să fie folosite cu măsură. Dacă ți-ai accentuat foarte mult ochii, alege un ruj cu o culoare mai neutră. Dacă, în schimb, optezi pentru un juj roșu-aprins, nu exagera cu machiajul de la ochi.

Investește în pensule de calitate 

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj pe care le folosești, fără o aplicare potrivită, nu te vei putea bucura de rezultate foarte bune. Așadar, este recomandat să îți faci o trusă de pensule esențiale de calitate, care vor permite o aplicare mai fluidă a produselor de machiaj. 

Tu ce alte trucuri ai?