5 sfaturi eficiente pentru îngrijirea tenului  pe timp de  iarnă propuse de Xenia Vasilieva

5 sfaturi eficiente pentru îngrijirea tenului pe timp de iarnă propuse de Xenia Vasilieva

-
//
13.02.2014

5 sfaturi eficiente pentru îngrijirea tenului  pe timp de  iarnă propuse de Xenia Vasilieva

Xenia Vasilieva-make-up artist 

1. Piela iarna are de suferit din cauza frigului, vîntului și umedității. Ea este deshidratată și uscată, deaceea  are nevoie de o hidratare activă.

Nu se  recomandată hidratarea înainte  de  a ieși la plimbare la aer, căci umeditatea  din  interiorul pielii se transformă  rapid în cristale.

Hidratați  în mod activ pielea  atunci când sunteți acasă, de exemplu, pe timp de noapte.  Dimineața spălați fața și aplicați o cremă hidratantă cu cel puțin o oră înainte de a ieși  afară.

2. Folosiți cremele grase pentru iarnă și uitați  de produsele cosmetic ce conțin alcool.  Mult mai  benefice sunt produsele cosmetice cu uleiuri naturale și, desigur aplicați-le cu  o oră înainte de a ieși.  Încercați deasemenea pentru   noapte  să aplicați o mască din  unt de cacao, argan, ulei de măsline, etc

3. Pentru a preveni  deshidratarea  pielii și a corpului întreg trebuie să consumați o cantitate  suficientă apă  iar băuturile diuretice trebuie  să fie consumate în canități reduse,  cum ar fi cafeaua.  Luați  regulat vitaminele C, A și E, care ridică  imunitatea  și vitamina D.  Amintiți-vă că aspectul nostru depinde în mare măsură de interior.

4. Spălați-vă fața mai rar cu  apă și mai des folosiți  demachiantul. Străduiți-vă  să faceți duș nu mai mult de 10 minute și acesta trebuie făcut cu mult înainte de a merge afară.  Apa fierbinte poate distruge bariera protectoare a pielii, prin urmare mult mai benefică e cea caldă.

5. Machiajul  de iarnă are și el rolul său,  deoarece acesta este o barieră suplimentară de protecție pentru ten.  Este bine ca  pe fondul de ten să fie aplicată și pulberea de piele.  Veti simti imediat că pielea feții devine mai caldă.

 Ar trebui să vă lipsiți și de  luciul de buze,  căci ieșind  la frig el poate distruge celulele delicate ale buzelor, la fel să nu aplicați   rujul uscat în favoarea celui gras care oferă  protecție.  Nu uitați de balsamul de buze,  chiar și în interior. Pentru machiaj alegeți  culorile calde ca: roșu, piersic, etc

5 sfaturi eficiente pentru îngrijirea tenului  pe timp de  iarnă propuse de Xenia Vasilieva

Recomandări:

Orice mască are la bază anumite  componente.  Pentru  maștile  de iarnă trebuie să fie folosite cel puțin câteva picături de ulei vegetal:  de măsline, semințe de in sau de dovleac.  Ele formează o barieră de protecție pentru ten,  care îl  vor proteja și de vânt și de temperaturi scăzute.  

Ca ingrediente auxiliare se pot folosi:

- Masca de banane:  asigură pielii maximum  hidratare în timpul iernii, deoarece  banana  - un hidratant natural, care împreună cu  vitamina A va hrani pielea uscată, iritata de vânturile iernii.

- Masca de gelatină : Gelatina are efect de întinerire , ca parte a măștilor de iarnă ea   previne exfolierea tenului, îmbunătățește circulatia sîngelui, înălbește pigmentația, netezește ridurile,  confera elasticitate pielii .

-  Masca de lămîie:  sucul de lămaie este bogat în vitamina C și este  un antioxidant natural , care în timpul  iernii întărește și curăță pielea în mod activ, reduce porii - anume ceea de ce are nevoie tenul uscat în timpul iernii.

- Masca din morcov:  morcovul  tonifică pielea  și îmbunătățește tenul.

- Masca de mușețel:  mușețelul  ca component al  măștilor  de iarnă calmează  pielea iritată și reduce inflamația.