Xenia Vasilieva-make-up artist
1. Piela iarna are de suferit din cauza frigului, vîntului și umedității. Ea este deshidratată și uscată, deaceea are nevoie de o hidratare activă.
Nu se recomandată hidratarea înainte de a ieși la plimbare la aer, căci umeditatea din interiorul pielii se transformă rapid în cristale.
Hidratați în mod activ pielea atunci când sunteți acasă, de exemplu, pe timp de noapte. Dimineața spălați fața și aplicați o cremă hidratantă cu cel puțin o oră înainte de a ieși afară.
2. Folosiți cremele grase pentru iarnă și uitați de produsele cosmetic ce conțin alcool. Mult mai benefice sunt produsele cosmetice cu uleiuri naturale și, desigur aplicați-le cu o oră înainte de a ieși. Încercați deasemenea pentru noapte să aplicați o mască din unt de cacao, argan, ulei de măsline, etc
3. Pentru a preveni deshidratarea pielii și a corpului întreg trebuie să consumați o cantitate suficientă apă iar băuturile diuretice trebuie să fie consumate în canități reduse, cum ar fi cafeaua. Luați regulat vitaminele C, A și E, care ridică imunitatea și vitamina D. Amintiți-vă că aspectul nostru depinde în mare măsură de interior.
4. Spălați-vă fața mai rar cu apă și mai des folosiți demachiantul. Străduiți-vă să faceți duș nu mai mult de 10 minute și acesta trebuie făcut cu mult înainte de a merge afară. Apa fierbinte poate distruge bariera protectoare a pielii, prin urmare mult mai benefică e cea caldă.
5. Machiajul de iarnă are și el rolul său, deoarece acesta este o barieră suplimentară de protecție pentru ten. Este bine ca pe fondul de ten să fie aplicată și pulberea de piele. Veti simti imediat că pielea feții devine mai caldă.
Ar trebui să vă lipsiți și de luciul de buze, căci ieșind la frig el poate distruge celulele delicate ale buzelor, la fel să nu aplicați rujul uscat în favoarea celui gras care oferă protecție. Nu uitați de balsamul de buze, chiar și în interior. Pentru machiaj alegeți culorile calde ca: roșu, piersic, etc
Recomandări:
Orice mască are la bază anumite componente. Pentru maștile de iarnă trebuie să fie folosite cel puțin câteva picături de ulei vegetal: de măsline, semințe de in sau de dovleac. Ele formează o barieră de protecție pentru ten, care îl vor proteja și de vânt și de temperaturi scăzute.
Ca ingrediente auxiliare se pot folosi:
- Masca de banane: asigură pielii maximum hidratare în timpul iernii, deoarece banana - un hidratant natural, care împreună cu vitamina A va hrani pielea uscată, iritata de vânturile iernii.
- Masca de gelatină : Gelatina are efect de întinerire , ca parte a măștilor de iarnă ea previne exfolierea tenului, îmbunătățește circulatia sîngelui, înălbește pigmentația, netezește ridurile, confera elasticitate pielii .
- Masca de lămîie: sucul de lămaie este bogat în vitamina C și este un antioxidant natural , care în timpul iernii întărește și curăță pielea în mod activ, reduce porii - anume ceea de ce are nevoie tenul uscat în timpul iernii.
- Masca din morcov: morcovul tonifică pielea și îmbunătățește tenul.
- Masca de mușețel: mușețelul ca component al măștilor de iarnă calmează pielea iritată și reduce inflamația.