5 sfaturi de îngrijire a părului pe timp de iarnă de la Nika Carp

Nika Carp, Hair Stylist

Zilele geroase necesită o îngrijire suplimentară a părului tău. Îţi împărtăşim sfaturile noastre pentru a ieşi din  iarnă cu un păr frumos.

  1. Mai multe vitamine! Cît de bizar nu ar fi, dar vitaminele joacă un rol important nu numai pentru starea de sănătate a organismului, dar și pentru sănătatea și frumusețea părului tău.
  2. Un sfat simplu, dar foarte eficient - purtați întotdeauna fesuri sau pălării. Ele vă protejează părul de frig, vânt și umiditate. Fetele care țin la coafura lor, ar trebui să pună pe cap un șal sau o eșarfă.
  3. Îmbunătățește-ți fluxul de sînge al părului. În timpul iernii, sub influența aerului rece vasele sangvine se îngustează, iar scalpul (pielea capului) nu este suficient de hidratată. Deaceea, încercați pe cât posibil să masați pielea capului cu varful degetelor și folosiți o perie pentru păr cît mai deasă
  4. Folosește cel puțin o dată pe săptămînă un tratament sau o mască pentru păr puternic hidratantă. Optează pentru măștile bogate în vitamine si uleiuri. Masca trebuie aplicată pe părul umed, după care înfășurați părul într-un prosop și așteptați 10-15 de minute. Astfel, părul se va hrăni cu toate substanțele nutritive și se va regenera la maxim.
  5. Întrerupeți pentru un timp folosirea plăcii și ondulatorului pentru păr. Ele nu fac altceva decît să usuce și să deterioreze părul, mai ales în această perioadă în care firele sunt mai sensibile din cauza temperaturilor.
  6. Există mai multe alternative pentru a avea o coafură minunată, fără a aduce daune firelor deja uscate și deshidratate. (De altfel, firele  de păr se electrizează de la eșarfe și pălării). Bigudiurile flexibile și netede nu agață și nu rup părul. Sunt atît de moi, încît puteți dormi cu ele pe cap. Crează bucle și ondulări fantastice. Pot fi utilizate atît pe părul umed, cît și pe cel uscat și se pot răsuci într-o mulțime de feluri. Fascinînd vizibil, vei arata elegant și îți va ridica buna dispozitie, pentru că buclele se vor menține două zile.

5 sfaturi de îngrijire a părului pe timp de iarnă de la Nika Carp

O salvare pentru păr:

În timpul iernii, cel puțin o dată pe săptămână, e necesar să aplicați o mască specială pentru păr. Foarte benefice sunt uleiurile volative, cum ar fi uleiul de rozmarin sau ylang-ylang.

5 sfaturi de îngrijire a părului pe timp de iarnă de la Nika Carp

Puteți opta pentru o mască de păr din fermenți lacto-acizi. Dacă ați acrit laptele, chefirul  sau iaurtul, nu vă grăbiți să le aruncați. Aplicați masca pe păr cu o jumătate de oră înainte de a face un duș.

5 sfaturi de îngrijire a părului pe timp de iarnă de la Nika Carp

Răsfățați părul aplicînd o mască cu miere. Luați un gălbenuș, o lingurita de ulei de ricin și o linguriță de miere. Totul se omogenizează bine și se aplică pe păr. Înfășurați părul cu o folie de polietilen și acoperiți cu un prosop. Lăsați masca timp de jumătate de oră, iar apoi clătiti părul.