Ai unghii galbene? Nu este cazul să disperi dacă eşti în această situație. Ca tine sunt milioane de alte femei care îşi fac manichiura. Acest lucru se întâmplă din cauza substanțelor chimice din compoziția lacurilor care atacă unghia. În mod normal, unghiile galbene îşi pot recăpăta culoarea naturală în scurt timp, dacă nu este vorba de o afecțiune ascunsă.

Iată câteva remedii naturale care te pot ajuta să recapeți frumusețea unghiilor în cel mai scurt timp, fără prea mare efort şi sacrificii financiare.

Bicarbonat de sodiu pentru unghii galbene

Amestecă 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă cât să se formeze o pastă şi ține unghiile în aceasta timp de câteva minute. Dacă ai încercat manevra cu petele de pe haine şi ai reuşit să scapi de ele, cu siguranță vei avea aceleşi rezultate şi cu unghiile galbene.

Sucul de lămâie îndepărtează petele de pe unghii

Limonadă? De data asta, nu. Taie o lămâie în două şi bagă unghiile înăuntru. Acidul citric are proprietatea de a îndepărta petele de pe unghii ca prin minune.

Uleiul din arbore de ceai previne aspectul de unghii galbene

Acest ulei antiseptic este excelent atât pentru unghii cât şi pentru cuticule. Folosit constant, acesta elimină şi chiar previne aspectul de unghii galbene.

Apa oxigenată

Dacă nu ai la îndemână bicarbonat de sodiu, dă o fugă la farmacie şi cumpără o sticluță de apă oxigenată. Însă, spre deosebire de bicarbonat, apa oxigenată va trebui folosită cel puțin câteva zile la rând pentru ca rezultatele să fie vizibile. Înmoaie-ți unghiile timp de 5 minute în apă oxigenată şi curăță apoi cu o perie suprafața unghiei.

Bază pentru unghii

Am lăsat la final acest remediu pentru că nu este în sine un remediu, ci mai degrabă o recomandare. Data viitoare când te dai cu ojă, nu sări peste etapa care constă în aplicarea bazei protectoare pentru unghii deoarece aceasta are un rol extrem de important, şi anume acela de a împiedica acțiunea substanțelor chimice conținute de lacul de unghii. Acest lucru este şi mai important, mai ales dacă obişnuieşti să foloseşti ojă de culoare închisă.

Iar data viitoare încearcă să faci un efort şi să-ți cumperi o ojă de calitate. Poate e un pic mai scumpă, dar lipsa chimicalelor nocive te va scuti de chinul unghiilor îngălbenite.