Albirea dinților, măști de întinerire, scrub preparat în condiții casnice – toate pot fi utile. Da, feliile de castravetele aplicate pe pleoape nu dăunează, dar multe fete aplică pe față și păr produse care pot dăuna. Multe persoane critică produsele chimice și cercetează atent componentele acestora, dar aplică măștile pentru ten și păr recomandate de pritene, fără a cunoaște  consecințele. Acestea nu sunt folositoare, dar oricum sunt foarte populare.

5 produse a căror aplicare pe față trebuie evitată

Bicarbonatul de sodiu

Deseori suntem îndemnați să utilizăm soda alimentară ca scrub pentru ten. Există mitul că soda curăță punctele negre. Dar acest mit poate declanșa o catastrofă beauty. Pielea noastră are un  рH de la 4,5 pînă la 5,5, iar soda – 9. Nu trebuie să fii chimist, cosmetolog sau dermatolog ca să înțelegi că soda poate distruge bariera epidermală a pielii. Unii amestecă soda cu chefir sau smântână. Credeți-mă că nu veți salva pielea cu această compoziție. Metoda populară poate determina deshidratarea și va grăbi îmbătrânirea pielii. 

Pasta de dinți

Pasta de dinți este folosită contra petelor pigmentate  și coșurilor. Nu recurgeți la acest procedeu niciodată, căci veți agrava situația. Pasta conține multe componente iritante, care pot provoca arsuri chimice ale pielii. Dacă coșurile vor dispărea, în locul lor vor rămâne pete și cicatrici. Utilizați mai bine soluția uleioasă pe baza uleiului din arbore de ceai. 

Apă oxigenată

Apa oxigenată  este un antiseptic ușor în lupta cu infecțiile, cu micile arsuri și tăieturi. Dar adăugarea lui în produsele de înfrumusețare nu este o idee prea bună. Folosirea acesteia provoacă arsuri și inflamații, poate reduce capacitatea de regenerare a pielii și cauza deshidratarea acesteia.

5 produse a căror aplicare pe față trebuie evitată

Lămâia

Lămâia este apreciată pentru vitaminele pe care le conține și este neobișnuit să apară ca un antierou. Dar dacă vreți să beneficiați de calitățile produsului, consumați-l, dar nu-l aplicați pe față. Situația este opusă celei a bicarbonatului: are pH 2 și creează un mediu acid. Dacă încercați să albiți tenul folosind lămâia sau sucul de lămâie, vă veți alege doar cu iritații, distrugând bariera epidermală. Uleiul lămâie este fototoxic: pot apărea arsuri, alergii și beșicuțe, dacă pielea este expusă la soare. Folosiți lămâia în ceai, dar nu pe piele.  

Zahărul

Zahărul este folosit deseori în calitate de scrub pentru buze. Buzele nu sunt atât de capricioase și sensibile la cristalele de zahăr ca și pielea. Această procedură afectează pileea: cristalele pot leza pielea.  Din cauza micilor leziuni apar iritații și inflamații. Chiar și scruburile din comerț pot fi dure, iar zahărul, cafeaua măcinată și alte produse tăioase dăunează pielii. Nu vreți să utilizați scrubul din comerț? Peelingul se poate face cu fulgi de ovăz sau cu tărâță de orez, care curăță mai delicat pielea. 

5 produse a căror aplicare pe față trebuie evitată

Sursa