Machiajul are rolul de a pune în valoare frumusețea naturală a femeilor prin evidențierea unor trăsături şi estomparea eventualelor imperfecțiuni. Însă folosirea necorespunzătoare a produselor de machiaj poate provoca probleme dermatologice serioase, precum acnee, iritații, eczeme etc.

Iată, aşadar, ce obiceiuri de machiaj trebuie să eviți:

Foloseşti în comun produsele de machiaj

Schimbul de produse cosmetice nu este similar cu a împrumuta hainele celei mai bune prietene.

Dimpotrivă, produsele de machiaj cum ar fi rujul, pudra, rimelul se folosesc de o singură persoană şi nu se împrumută, întrucât se pot transmite diferite infecții virale, cum ar fi conjuctivita sau ulcerul bucal.

Aplici gene false

Genele lungi şi curbate oferă şi mai multă expresivitate privirii, astfel că sunt preferate de numeroase femei. Cele mai puțin înzestrate apelează din ce în ce mai des la purtarea genelor false.

Din păcate, aplicarea frecventă şi incoretă a genelor false poate duce la sensibilizarea genelor naturale. În plus, adezivul pentru lipirea genelor false conține formaldehidă, o substanță care poate irita ochiul.

Nu te demachiezi seara

Faptul că nu te demachiezi seara, înainte de culcare, reprezintă una dintre cele mai grave greşeli de îngrijire a tenului, mai ales că în timpul nopții pielea are nevoie să se regenereze.

Fața şi ochii sunt zonele care au cel mai mult de suferit. În plus, produsele de machiaj care nu au fost îndepărtate blochează porii şi favorizează apariția acneei.

Foloseşti produse de machiaj expirate

Asemenea alimentelor, produsele de machiaj au un termen care indică perioada recomandată de utilizare.

Odată depăşit acest termen, compoziția produsului începe să se schimbe, iar folosirea lui poate provoca infecții sau iritații la nivelul pielii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru produsele de machiaj care au fost păstrate în condiții neadecvate - abur, umezeală, căldură excesivă, lumină puternică.

Aplici creion dermatograf pe pleoapa inferioară

Această metodă de machiaj nu este tocmai indicată, întrucât obstrucționează glandele sebacee ale ochiului şi permite, în schimb, bacteriilor externe să pătrundă în stratul protector al ochiului, de unde şi riscul de a dezvolta infecții.