mamaplus

4 măşti pentru porii dilatați pe care le poți face cu produse din bucătărie

0
//
11.05.2020

Cu siguranță ai avut dimineți în care te-ai uitat în oglindă, ți-ai analizat tenul şi nu ți-a plăcut deloc ce ai văzut. Porii dilatați ne dau bătăi mari de cap, mai ales atunci când nu ştim ce să le mai facem să-i stăpânim. Înainte de toate, trebuie să înțelegem cum funcționează ei, de fapt.

Porii sunt mici deschizături ale pielii prin care se elimină transpirația şi sebumul şi, totodată, sunt conectați foliculilor de păr. Printre motivele pentru care porii se dilată se numără acneea, producția crescută de sebum, care se întâlneşte în cazul tenului gras, deteriorarea pielii din cauza soarelui sau folosirea produselor cosmetice noncomedogenice.

Iată patru măşti care pot fi făcute cu produse pe care deja le avem în bucătărie:

Mască cu iaurt

În fiecare seară, timp de o săptămână, întindeți pe față puțin iaurt, cu ajutorul unei dischete demachiante, insistând pe zonele cu porii deschişi. După 20 de minute, îndepărtați cu apă călduță şi aplicați produsele de îngrijire uzuale.

Comprese cu portocale

Se stoarce o portocală, iar sucul se aplică pe față tot cu o dischetă de bumbac. Se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clăteşte.

Scrub cu bicarbonat de sodiu

Faceți o pastă dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu şi câteva picături de apă şi masați uşor fața cu mișcări blânde, în special în zona porilor dilatați, timp de 30 de secunde – un minut. Se clăteşte apoi fața şi se continuă îngrijirea cu cremele şi serurile potrivite tipului vostru de ten. Se face acest scrub în fiecare seară timp de o săptămână, iar apoi de 3 ori pe săptămână.

Mască pe bază de argilă

Amestecați un ou, puțină miere şi argilă cât să se lege compoziția şi aplicați masca pe fața curată. Se îndepărtează cu apă călduță după 20 de minute. Se poate aplica săptămânal.