Odată cu venirea sezonului rece a venit și timpul detestabil al răcelilor. Când suntem bolnave nu arătăm prea frumos: avem ochii iritați, regiunea nasului se irită. Datorită secretelor profesionale de înfrumusețare, puteți arăta bine. Vă împărtășim câteva sfaturi despre cum să fiți frumoase chiar și atunci când vă simțiți rău.  

12 sfaturi de înfrumusețare atunci când ești răcită

1. Nu vă pară rău de șervețele

Dacă tot timpul aveți în geantă șervețele de hârtie, atunci în timpul răcelii trebuie să aveți mai multe cu dumneavoastră. Alegeți șervețele cu loțiune sau hidratante. Acestea vă vor ajuta să protejați nasul de iritații și înroșire.

2. Nu uitați despre hidratare

În această privință cosmetologii sunt solidari cu medicii: beți cât mai multe lichide nu doar pentru eliminarea bacteriilor și virușilor, dar și pentru o piele sănătoasă. În timpul bolii, pielea poate suferi din cauza deshidratării, de aceea  hidratarea organismului este oportună. Însă nu exagerați, ca să nu favorizați apariția edemelor. 

3. Umezirea pielii

Umezirea pielii se face atât prin hidratare interioară, cât și exterioară. Este  bine-venită o cremă hidratantă cu o textură ușoară, pentru a nu lăsa pete de grăsime pe haine și să nu îngreuneze pielea afectată de boală. Aplicați crema atât dimineața, cât și seara, pentru a hidrata și pentru a proteja pielea în timpul folosirii șervețelelor. Ca să nu uitați să aplicați crema înainte de ieși din casă, puneți-o lângă oglinda din coridor.  

4. Răciți soluțiile pentru pleoape

Pentru a scăpa de pleoapele umflate, vă îndemnăm să țineți crema pentru pleoape în frigider. Va răcori zona din jurul ochilor, redând pielii obosite prospețime, și va elimina cearcănele.

12 sfaturi de înfrumusețare atunci când ești răcită

5. Scăpați de roșeața ochilor

Încă un simptom al răcelii sunt ochii roșii, ca la iepure. Puteți lupta împotriva acestei neplăceri cu ajutorul picăturilor de ochi, care asigură o hidratare suplimentară a pupilelor. Reduceți timpul de lucru la computer, tabletă, telefoane și de stat în fața televizorului.

6. Pregătiți pielea feții pentru aplicarea machiajului

Pentru că în timpul răcelii vă smiorcăiți foarte des, strănutați și frecați ochii, machiajul în această perioadă trebuie să fie simplu, cu aplicarea produselor cosmetologice strict necesare. De exemplu, baza de ruj și umbre va fi în plus. Fondul de ten, crema autobronzantă și corectorul pentru împrospătarea nuanței pielii sunt suficiente. Mai bine să nu utilizați fardul de obraz în timpul răcelii: va atrage și mai mult atenția asupra ochilor roșii și la zona iritată a nasului.  

7. Ascundeți roșeața nasului

Nasul roșu este un indiciu frecvent al răcelii. Aceasta este, de obicei, o consecință a ștergerii nasului cu băsmăluțe sau cu șervețele de hârtie. Există multe metode populare de a scăpa de roșeața de pe față. De exemplu, două-trei pastile de aspirină se zdrobesc și se amestecă cu o loțiune fără alcool, până la obținerea unei paste. Aceasta se aplică pe zona nasului și se lasă pentru 20 de minute. Dacă aveți nevoie să acoperiți roșeața nasului urgent, aceasta e imposibil fără aplicarea produselor cosmetice. Rețineți că fondul de ten și corectorul trebuie să aibă o nuanță mai deschisă decât pielea.  

8. Nu folosiți pudra și baza pentru machiaj

În timpul bolii e mai bine să evitați folosirea bazei pentru machiaj și pudra. Acestea redau pieii obosite un aspect neîngrijit, foliat. Pentru un aspect natural și proaspăt, aplicați o cremă hidratantă  pe bază de minerale, care va îmbunătăți starea pielii și va unifica nuanța pielii.

12 sfaturi de înfrumusețare atunci când ești răcită

9. Împrospătați nuanța pielii

Când sunteți răcită, pielea este obosită și palidă. Totuși, pentru mascare, nu aplicați fardul de obraz de culoare și umbre roz. Optați pentru nuanțele pale. De exemplu, puteți folosi autobronzantul și umbrele de nuanța caiselor și un luciu bej pentru buze.

10. Accentuați ochii

Vopsiți pleoapele și unchiul intern al ochilor cu nuanțe crem, bej sau auriu-pal puțin sidefate. Astfel  veți oferi strălucire regiunii pleoapelor, veți atenua roșeața ochilor și cearcănele.  

11. Aplicați rimel rezistent la apă

Din cauza strănutului frecvent și a iritației ochilor din timpul bolii nu puteți utiliza un rimel obișnuit. Acesta se va scurge permanent și se va înșira, sporind efectul de pleoape umflate. Dacă nu puteți renunța la rimel, folosiți unul rezistent la apă.

12 sfaturi de înfrumusețare atunci când ești răcită

12. Oferiți stălucire buzelor

În timpul răcelii buzele crapă și apar diferite afecțiuni. Nu uitați să le hidratați cu ajutorul șervețelelor umede sau discurilor de bumbac, pentru a înlătura celulele moarte. După aceasta, aplicați balsam de buze sau ruj igienic. Pentru machiaj folosiți luciu sau ruj de culoare neutră.

Sursa