mamaplus

După 40 de ani femeile sunt mai predispuse la scăderea dorinței sexuale

0
//
02.06.2021

Dorința sexuală scăzută însoțită de suferință este des întâlnită în rândul femeilor care ajung la vârsta mijlocie. Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent în Journal of Sexual Medicine. Existența unui partener, inactivitatea sexuală și medicația psihotropa au fost, de asemenea, asociate cu o probabilitate mai mare a unei astfel de afecțiuni.

Atunci când dorința sexuală scăzută este însoțită de sentimente de suferință, iar această stare poartă denumirea de disfuncție de dorință sexuală hipoactivă (HSDD). Studiile au demonstrat că afecțiunea are un impact negativ și asupra altor părți ale vieții, afectând sănătatea psihologică, bunăstarea și relațiile unei persoane.

Potrivit studiului, femeile aflate într-o relație au fost de trei ori mai predispuse să manifeste semne ale eHSDD. Cercetătorii sugerează că acest lucru s-ar putea datora tensiunii cauzate de așteptări diferite și neconcordante ale partenerilor. Femeile cu un nivel mai ridicat de studii și cele care foloseau medicamente psihotrope au fost, de asemenea, mai predispuse să prezinte eHSDD.