mamaplus

Cum să le faci cunoștință copiilor cu noul tău iubit?

0
//
10.02.2021

Din păcate, în societatea actuală, există foarte multe mame singure. Fie că au trecut printr-un divorț sau nu, de cele mai multe ori, acestea evită să-și refacă viața și să înceapă o nouă relație, mai ales pentru că își fac griji pentru modul în care vor reacționa copiii.

Huffington Post a realizat un articol bazat pe sfaturile mai multor experți în divorțuri şi consilieri de cuplu, menit să le ajute pe mamele singure, care nu ştiu cum să le facă cunoștință copiilor cu noul ei partener de viață, mai ales că acesta va avea de înfruntat judecata dezarmant de sinceră a celor mici. 

Iubitul tău trebuie să știe că ai copii!
Chiar dacă ți-e frică de reacția lui, nu amâna să-l informezi pe alesul inimii tale, cât mai rapid posibil, că ești mamă. E important să afli dacă el este pregătit și dacă își dorește o astfel de relație. Dacă da, te poți gândi la cum să-l preziți copiilor tăi.

Asigură-te că e vorba de o relație serioasă!
Înainte de a-l prezenta copiilor pe noul tău iubit, încearcă să te asiguri că e vorba de o relație serioasă. Află ce crede el despre voi, ce intenții are, dacă își dorește o căsnicie sau caută o aventură. Astfel, vei evita situația extrem de neplăcută, de le face cunoștință copiilor cu un bărbat care va dispărea repede din viața ta și a lor. 

Fii atentă nu numai la cuvinte, ci și la fapte. Dacă bărbatul de lângă tine te ascultă cu drag când îi povestești despre copii, dacă îți propune ajutorul și sprijinul lui atunci când e vorba de micuții tăi, e semn bun.

Sentimentele de siguranță şi de stabilitate sunt foarte importante pentru cei mici, iar un „pelerinaj“  masculin nu va face decât să-i deruteze şi să-i neliniştească pe copii. Nu uita că tu ești primul model pe care copiii îl urmează, asta ca să nu te întrebi mai târziu de ce au probleme în a menține o relație de cuplu. Prin urmare, pragul casei va fi trecut numai de acei bărbați cu care simți că ai şansa unei relații serioase.

Înainte de a-l prezenta copiilor pe iubitul tău, oferă-i cât mai multe informații despre cei mici.
Nu te teme să-i spui iubitului cât mai multe amănunte despre ceea ce le place sau îi face fericiți pe copiii tăi. Informația reprezintă cheia către inima celor mici. Astfel, la momentul marii întâlniri acesta va şti cum să fie interesant în fața copiilor, va pune întrebările potrivite şi poate chiar va reuşi să-i amuze pe tinerii critici. 

Alege un moment potrivit!
E bine să-ți preîntâmpini copiii despre intenția de a le face cunoștință cu iubitul tău. Vorbește-le despre el, astfel încât să se obișnuiască cu această idee. De asemenea, ar fi perfect să faci din întâlnirea lor, o zi specială. Poate mergeți toți în parcul de distacții sau la zoo, ca micuții să se distreze. Totuși, nu e de dorit ca acea zi să se suprapună cu vreun eveniment de familie.

Rezolvați problemele din timp. 
Nu te sfii să-ți întrebi copiii, după ce s-au întâlnit de câteva ori cu noul partener, ce părere au despre acesta. Această întrebare este cu atât mai necesară, cu cât copilul ar putea să aibă o problemă legată de afecțiunea pe care o simți față de o altă persoană decât el. Ignorarea problemei nu o va face să dispară ca prin minune, cu timpul, ci o va agrava. La câteva luni după ce le-ai făcut cunoştiință copiilor cu noul partener, poți să le explici că prezența acestuia în viața voastră nu înseamnă că nu vor avea în continuare acelaşi tată dintotdeauna. Nu le impune niciodată copiilor să-i spună „tată“ noului partener, dacă ei nu simt că vor să-l numească astfel.    

Sperăm că aceste sfaturi îți vor prinde bine!