mamaplus

Cinci lucruri pe care femeile ar trebui să le facă după un act sexual

0
//
09.04.2021

Chiar dacă sunt conștiente de faptul că unele acțiuni pe care le întreprind în timpul sau după actul sexual sunt inutile sau chiar periculoase, unele femei le fac în continuare. Specialiştii atrag atenția asupra unei rutine post-sex care te poate feri de infecții sau de alte neplăceri. O igienă corectă trebuie să facă parte din viața ta intimă de fiecare dată când ai raport intim cu cineva. Aşadar iată o listă scurtă, dar importantă de lucruri pe care trebuie să le eviți după un act sexual!

Mergi la toaletă

Pe cât de romantic e să stați împreună îmbrățişați după sex şi să adormiți unul în braţele celuilalt, pe atât de nerecomandat este. Cel puțin nu înainte de-a merge la toaletă. „Este întotdeauna o idee bună să-ți goleşti vezica după sex, pentru a împiedica transferul bacteriilor din spate în față, din zona anală spre cea vaginală. Mergând la toaletă, toată acea zonă se curăță, scăzând, astfel, riscul infecției”, explică medicul ginecolog.

Întregul proces de spălare pe care-l practici după un act sexual trebuie să fie cât mai simplu posibil. O altă recomandare ar fi ca partenerul tău să facă duş înainte de-a începe partida voastră de sex, pentru a nu-ți transfera posibile bacterii acumulate în părțile lui intime.

Evită produsele parfumate pentru zona intimă

Există pe piață o gamă largă de produse destinate întreținerii genitale – precum săpunuri, geluri, loțiuni, şervețele, etc - , însă trebuie evitate complet, fie că ai o viață sexuală activă, fie că nu. Din ce motiv? Pentru că pot irita pielea atât la exterior, cât şi la interior. Iar, după un act sexual, trebuie cu atât mai mult să nu foloseşti aşa ceva.

„Săpunurile şi alte produse ce conțin parfum sau alte chimicale nu sunt recomandate pentru simplul motiv că afectează bacteriile normale şi benefice. Ideal este să te speli doar cu apă calduță şi atât. Folosind o jucărie, geluri ori lubrifiant, rişti să distrugi flora bună existentă şi să creezi condiții optime dezvoltării unor bacterii dăunătoare”, susține medicul ginecolog Allison Hill.

Nu merge la somn în lenjerie strâmtă, sintetică

Pentru o partidă de sex reuşită, lenjeria intimă poate juca un rol important. Însă odată ce ai obținut rezultatul scontat şi ai făcut impresie cu bikinii şi sutienul tău din dantelă, e timpul să renunți la ei. Specialiştii sunt de părere că lenjeria din bumbac sau hainele largi sunt ideale pentru a dormi în ele pe timpul nopții.

Bumbacul poate absorba umezeala, lucru esențial pentru corpul tău. Ai nevoie de haine care să-şi lase trupul de respire, nu țesături sintetice, care să te facă să transpiri şi să dai astfel naştere unor bacterii deloc benefice. Nici bikinii sau alte accesorii strâmte nu sunt indicate din acelaşi motiv. Cea mai bună opțiune e să dormi fără lenjerie intimă, conform celor declarate de WebMD.

Nu sta în jacuzzi

Postludiul poate avea loc într-un jacuzzi cald, care să vă permită amândurora să prelungiți momentele plăcute petrecute împreună. Însă nu este ideal pentru organele tale genitale. „Atunci când vulva este uşor umflată în urma stimulării sexuale, vaginul este deschis, iar acest lucru nu face decât să crească riscul unor posibile infecții”, susțin cei de la Women's Health Mag. Aşadar, atunci când te afli într-un jacuzzi cu partenerul tău, nu faci decât să te expui bacteriilor aflate pe pielea lui. În plus, expunerea la apă reduce bariera antimicrobiană a pielii noastre.

Dușul vaginal nu are niciun beneficiu

Multă lume e de părere că un duş vaginal te păzeşte de o sarcină nedorită sau de infecții cu transmitere sexuală. Însă, la fel de bine, trebuie luate în calcul şi alte eventuale pericole. „Duşul vaginal îți afectează flora vaginală şi va creşte riscul infectării tractului urinal şi apariției vaginozei bacteriene”, cauzată de creşterea incontrolabilă a bacteriilor, susține Insider. Medicul ginecolog Carolyn DeLucia atrage atenția asupra unul fapt incontestabil – duşul vaginal distruge flora bacteriană benefică, naturală, permițând înmulțirea bacteriilor dăunătoare, aşadar nu e de dorit după o noapte de pasiune.