mamaplus

Ce trebuie să facă fiecare femeie la doar câteva minute după sex?

0
//
28.10.2020

Imediat după actul sexual, foarte multe femei simt nevoia să urineze, însă există o bună parte din ele care nu respectă această regulă și o consideră neimportantă. Află în continuare ce părere au medicii ginecologi despre acest obicei.

Raportul intim antrenează întotdeauna o mică creștere a cantității de microbi în uretră. Odată prezenți, aceștia au tendința să urce până la vezică, de unde pot provoca infecții urinare recidivante.

Ce să faci imediat după contactul intim?

Urinarea în sine are un efect de curățare și de eliminare a microbilor. Acest gest este așadar extrem de important. Datorită lui, unele femei nu au aproape deloc probleme de acest gen. Este vorba de acelea care după contact intim simt o dorință foarte mare de a merge la toaletă. Simțurile lor le ajută așadar foarte mult.

Cele mai puțin norocoase, care nu simt nevoia să urineze după ce au relații intime, sunt tocmai clientele fidele ale micozelor.

În ceea ce privește curățarea propriu-zisă a vaginului, spălăturile interne nu sunt deloc recomandate, întrucât distrug flora vaginală și, odată cu aceasta, și capacitățile de apărare. Astfel, pot apărea infecții micozice sau bacteriene și uscăciune vaginală. Igiena intimă ar trebui deci să se limiteze doar la exterior.

Dintr-un motiv pe care nu-l putem înțelege, există mitul că nu poți rămâne însărcinată dacă urinezi după sex. Bineînțeles, acest mit este 100% FALS și nu are nici cea mai mică bază reală. Urina nu are nicio legătură cu interiorul vaginului, unde are loc ejacularea, deci șansele să rămâi însărcinată rămân la fel de mari. Uită de toate aceste mituri și protejează-te corespunzător!