mamaplus

Cât de des ar trebui să schimbi sutienele și când e cazul să îți iei unele noi?

0
//
03.06.2021

Oricât de mult ai vrea să porți mereu sutienul preferat, ca orice articol vestimentar, acesta se uzează. Durata de viață a unui sutien calitativ este între şase luni şi un an, în condițiile purtării zilnice. Ideal este, însă, să ai mai multe sutiene în garderobă, astfel încât să nu porți niciodată unul două zile la rând.

Atunci când apar semne de uzură, când elasticul se lasă, cupele se lărgesc sau cusăturile nu mai sunt atât de puternice, e timpul să mergi la cumpărături. De asemenea, verifică bretelele. Dacă sunt slabite, iar sistemul de reglare nu mai stă la locul lui, e evident că ai nevoie de alt sutien.  

Schimbările din corpul nostru (greutatea oscilantă, retenția de apă etc.) pot însemna că un sutien care se potrivea perfect atunci când l-ai cumpărat nu-şi mai face treaba în prezent. Cel mai bun mod de a afla dacă este timpul să renunți la câteva dintre sutiene este verificarea mărimii. Dacă e prea mic, prea larg sau dacă pur şi simplu nu te simți confortabil, renunță la el.

Iar dacă eşti atât de ataşată de respectivul obiect vestimentar şi nu renunți la el pentru că îți place foarte mult, gândeşte-te că poate provoca probleme de sănătate. Purtarea unui sutien necorespunzător poate provoca o postură necorespunzătoare, dureri de spate şi gât, precum şi ale umerilor, care conduc la amorțeala degetelor.

În plus, purtarea unui sutien învechit şi corespunzător nu mai asigură aspectul estetic ca atunci când era nou, ceea ce duce la o nemulțumire a femeilor referitoare la modul în care li se aşază hainele pe corp.

Toate acestea sunt semne că e timpul pentru un nou sutien preferat.