mamaplus

13 octombrie - Ziua Internațională Fără Sutien. Cum o marchează femeile de la noi?

0
//
13.10.2021

Doamnelor și domnișoarelor, jos sutienul! 13 octombrie este Ziua Internațională fără sutien. Femeile din întreaga lume sunt încurajate să-şi lase sutienele acasă pentru a atrage atenția asupra riscurilor cancerului mamar. Astăzi, femeile sunt îndemnate să renunțe la lenjeria intimă şi să se simtă libere şi sexy.

Apărută în urmă cu câțiva ani, ca un mod de a promova investigațiile medicale menite să depisteze din timp cancerul la sân, Ziua Internațională Fără Sutien a devenit un fenomen mondial. Este sărbătorită la mijlocul lunii octombrie, luna dedicată cancerului mamar. Campania a început în 2011, fiind folosite hashtag-urile #nobraday pentru a susține campania.

În Republica Moldova campania încă nu a prins în rândul doamnelor şi domnişoarelor, însă ne putem mândri cu vedetele feminine care încurajează femeile să-şi exprime feminitatea şi să renunţe la sutien. Lilu Ojovan, Nata Albot, Natalia Gordienko și multe alte bloggerițe de la noi au renunțat la sutien ori de câte ori au avut ocazia şi au arătat că sutienul nu este un accesoriu indispensabil, încurajând femeile să se simtă libere a-şi exprima feminitatea.

13 octombrie e „Ziua Internațională Fără Sutien”

Nu se cunosc foarte bine originile acestui manifest, dar scopul de a promova astfel autoexaminarea, ecografia mamară sau mamografia pentru depistarea timpurie a cancerului la sân l-au transformant într-un eveniment care are loc în fiecare an. Este o sărbătoare menită să sporească conștientizarea privind sănătatea femeilor.