mamaplus

Un bărbat condamnat pentru violul unei minore, eliberat din închisoare

-
//
02.05.2024

Un bărbat, care, anterior, a fost condamnat pentru violul unei fete de 14 ani, a fost eliberat din închisoare. Pedeapsa i-a fost suspendată condiționat pe un termen de probă de trei ani. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți pe 30 aprilie.

mamaplus

Potrivit materialelor cauzei penale, cazul a avut loc în luna martie 2022. Inculpatul pe nume Ruslan Antoci a consumat droguri în pădure împreună cu minora, după care a violat-o, transmite newsmaker.md.

În iulie anul trecut, instanța de judecată l-a condamnat pe bărbat la cinci ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de probă de patru ani. Procuratura a contestat hotârârea judecătorească la Curtea de Apel. Cauza a fost retrimisă la reexaminare.

În februarie 2024, instanța l-a găsit vinovat pe bărbat și l-a condamnat la cinci ani de închisoare. Avocatul inculpatului a contestat sentința, solicitând aplicarea unei pedespe neprivative de libertate. 

Potrivit avocatului, clientul său „și-a recunoscut pe deplin vinovăția, s-a căit sincer pentru ce a făcut și a cooperat cu ancheta”.

Avocatul s-a referit și la poziția părții vătămate, care a cerut instanței să nu-l pedepsească „prea aspru” pe inculpat. Victima a confirmat că inculpatul i-a plătit 35 000 de lei drept despăgubiri pentru daune morale.