mamaplus

Zeci de elevi au ajuns la spital după ce au mâncat, din greșeală, dulciuri cu canabis

-
//
04.10.2023

Peste 60 de elevi de școală primară au fost spitalizați luni în Jamaica după ce au mâncat fără să știe bomboane cu canabis, potrivit autorităților, scrie CNN.

mamaplus

Ministrul educației și tineretului, Fayval Williams, a declarat pentru CNN că niciunul dintre copii – care au vârste cuprinse între 7 și 12 ani – nu pare să fie în stare critică, citând medicii. Bomboanele le-au provocat copiilor „vărsături și halucinații”, a postat ea luni pe X, fostul Twitter, adăugând că unii copii au fost puși sub perfuzie intravenoasă.

„Peste 60 de elevi de școală primară au trebuit să fie duși la spital. Părinți, vă rog să aveți grijă!!!”, a scris Williams. „Un băiețel a spus că a luat doar o bomboană. Iată cât de puternic este acest produs”.

Ministrul a mai spus că a vizitat spitalul unde sunt tratați copiii și că „doctorii & asistentele fac tot ce pot pentru a se asigura că elevii se recuperează”. Williams a postat o fotografie a bomboanelor, care au venit într-un ambalaj în culorile curcubeului.

Pe ambalaj se menționa că produsul conține delta-8 tetrahidrocannabinol, cunoscut și sub numele de delta-8 THC, o substanță psihoactivă care se găsește în planta Cannabis sativa, „din care marijuana și cânepa sunt două varietăți”, potrivit site-ului web al Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA).

Jamaica a dezincriminat canabisul pentru persoanele de peste 18 ani în 2015, posesia a 56 de grame sau mai puțin fiind retrogradată la infracțiune minoră.