mamaplus

Zeci de copii născuți de mame surogat din Ucraina au fost preluați de părinții lor biologici

-
//
11.06.2020

După două luni de așteptări cauzate de restricțiile anticoronavirus, zeci de cuplurile străine au fost lăsate să intre în Ucraina pentru a-și lua copiii născuți de mame surogat. Avocata poporului din statul vecin, Liudmila Denisova, a spus că 31 de cupluri au sosit și și-au văzut copiii biologici.

Imaginile apărute în presa din Ucraina înfățișează scene emoționante ale acestor întâlniri, cu părinți plângând împreună cu nou-născuții.

mamaplus

„Este un final foarte bun al acestui chin”, a spus Andrea Diez din Argentina, ținându-și în brațe copilul pentru prima dată.

Cuplurile de străini au fost lăsate să intre în Ucraina după teste negative de COVID-19 și două săptămâni de carantină.

mamaplus

Chestiunea a suscitat un mare interes în Ucraina, după ce Biotexcom, cel mai mare centru de maternitate surogat din țară, a difuzat un video cu peste 60 de paturi cu nou-născuți într-un hotel unde sunt găzduiți de obicei clienții.

Liudmila Denisova spune că încă 88 de familii au obținut permisiunea de a intra în Ucraina, urmând să sosească în următoarele săptămâni. Ucraina este una din puținele țări care permit acordarea de servici de maternitate surogat străinilor, având aproximativ 50 de asemenea maternități.

Pentru a-și vedea visul împlinit, cuplurile au plătit câte 40 de mii de euro. Mai mult, pentru fiecare lună de întreținere a micuților, părinții bebelușilor au scos din buzunare câte 750 de euro. Părinții copiilor sunt originari din SUA, Italia, Spania, Marea Britanie, China, Franța, Germania, Bulgaria și chiar România.

mamaplus
mamaplus
mamaplus