mamaplus

Zborurile din Republica Moldova ar putea fi reluate de săptămâna viitoare

-
//
18.03.2022

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a declarat că peste o săptămână, zborurile de intrare și ieșire de pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi reluate de către toți operatorii. Potrivit ministrului, specialiștii analizează opțiunea de a deschide o porțiune a spațiului aerian din România care va ocoli Ucraina.

„Spațiul general al Republicii Moldova va rămâne închis, dacă ne uităm pe hartă, vedeți că sunt foarte multe zone în  care intrarea și ieșirea pe teritoriul țării noastre trece prin Ucraina, dar astăzi, la Comisia Situații Excepționale am discutat ca să vedem oportunitatea deschiderii doar a unei anumite porțiuni spre România a spațiului aerian pentru toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru refugiați.

Vrem să deschidem spațiul de la Aeroport cu ieșire spre un anumit spațiu din România. Acum,  specialiștii și experții de securitate analizează această opțiune, dacă ea va fi una bună, atunci, probabi,l la începutul săptămânii viitoare se va lua decizia pentru deschiderea spațiului aerian pe acea porțiune. Asta înseamnă că toate zborurile vor intra și ieși din țară doar pe această porțiune care va fi deschisă pentru toți operatorii”, a menționat Andrei Spînu.

Amintim că Autoritatea Aeronautică Civilă a declarat  că spațiul aerian al Republicii Moldova va rămâne închis pe perioada stării de urgență  în scopul garantării siguranței și securității aviației civile.