Weekend cu ninsori în România. Stratul de zăpadă a atins înălțimea de un metru

Weekend cu ninsori în România. Stratul de zăpadă a atins înălțimea de un metru

-
//
09.10.2017

Ninsori în România. Ieri stratul de zăpadă a atins înălțimea de 82 de centimetri în zona Vârful Omu, în Munţii Bucegi.

Weekend cu ninsori în România. Stratul de zăpadă a atins înălțimea de un metru

Ninge în mai multe zone, iar drumarii au împrăştiat deja pe şosele 16 tone de material antiderapant. Vremea va continua să fie rece şi se vor înregistra precipitaţii importante.

Ieri s-a circulat îngreunat pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Pe acest sector de drum, deşi carosabilul este curăţat, din cauza viscolului şi a ceţii vizibilitatea este redusă semnificativ.

Şapte turişti au rămas blocaţi, ieri, într-o cabană din staţiunea Cheia, judeţul Prahova, după ce vântul puternic a doborât câţiva copaci pe drum. Unul dintre copaci a căzut şi peste o maşină parcată în zonă.

 Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional „Transilvania Sud” Sibiu au anunţat, duminică dimineaţă, că cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri, se înregistrează la Vârful Omu, în Munţii Bucegi. În zonă ninge în continuare şi este ceaţă, iar umiditatea este de 95 la sută.

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 24 de centimetri, iar în Covasna, la Vârful Lăcăuţi stratul de zăpadă avea 29 de centimetri la ultimele măsurători.

Două accidente, soldate cu răsturnarea mașinilor implicate, s-au petrecut la interval de câteva minute, ieri la amiază. În ambele accidente, se pare că cauzele au ținut de neadaptarea vitezei de mers la condițiile de carosabil ud, din cauza lapoviței și ploii.

video

Primul dintre ele a avut loc pe DN1, la ieșirea din Comarnic spre Breaza. Două mașini s-au ciocnit iar una dintre ele s-a răsturnat. Din fericire, ocupanții autoturismelor au ieșit și nu au suferit răni grave.

La doar câteva minute distanță, un alt autoturism s-a răsturnat. De această dată la ieșirea din Azuga spre Brașov. Se pare că șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina într-un șanț.

Sursa: diez.md