mamaplus

Vor fi închise școlile din 1 octombrie după instituirea Codului Roșu în unele localități? Ce spun oficialii

-
//
29.09.2020

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit Cod Roșu în sănătate publică, începând cu 1 octombrie, la Chișinău, Bălți și alte 20 de raioane din țară. Recomandările Ministerului Sănătății în această situație prevăd inclusiv închiderea școlilor (trecerea la regimul online de învățământ) și interzicerea vizitelor neesențiale în instituții precum poșta sau banca.

Potrivit Ministerului Sănătății, dacă pe durata stării de urgență la nivel național deciziile erau luate de către instituțiile de la Chișinău, atunci de la 1 octombrie, eventualele decizii privind măsurile restrictive vor fi luate de către autoritățile locale, în funcție de situația epidemiologică. 

(ACTUALIZARE din 30.09): Primăria municipiului Chișinău informează că procesul educațional în școli și grădinițe se va desfășura conform programului prestabilit. Instituțiile educaționale municipale nu își vor sista activitatea. Precizări în acest sens a fost făcute de primarul general, Ion Ceban.

Anterior, președintele țării Igor Dodon a anunțat că autoritățile sunt îngrijorate de situația creată la moment și de creșterea cazurilor de COVID-19 în localitățile menționate, însă nu se ia în calcul o eventuală sistare a activității economice sau a procesului educațional. El a mai adăugat că în prezent spitalele fac față fluxului de pacienți.