mamaplus

Vloggerul Dima White, reținut după ce mama unei minore s-a plâns la Poliție. Ce a declarat tânăra de 17 ani?

-
//
17.07.2023

Dima White a fost reținut, după ce mama unei fete de 17 ani s-a plâns la Poliție, pentru că tânăra a fost determinată de acesta să își arate sânii în fața camerei.  Blogherul este cunoscut pentru că determină tinerele de pe străzile Capitalei să se filmeze, în timp ce el le atinge contra sumelor de bani părți intime ale corpului, scrie realitatea.md.

mamaplus

Conform oamenilor legii, deseori victimele nu cunoșteau că bănuitul urma să publice scenele pe rețelele de socializare. Bărbatul de 25 de ani a publicat în primăvara acestui an un anunț pe rețelele de socializare, în care invita fetele care vor să câștige bani să îl contacteze.

Preliminar, minora a apreciat mesajul și i-a scris în comentarii că vrea să se implice. Bănuitul a contactat-o și a comunicat cu ea aproximativ o săptămână și jumătate, apoi a revenit la propunerea despre filmări, i-a achitat drumul până la Chișinău și i-a oferit un chipiu pe care trebuia să îl poarte.

Tânăra i-a spus mamei că pleacă la un eveniment la Chișinău. Filmarea a avut loc într-o pădure, iar bănuitul nu ar fi anunțat inițial tânăra că ar trebui să își ridice maioul, iar după ce a refuzat, ar fi convins-o, amintindu-i despre banii promiși și menționând că înregistrarea va fi partajată doar unui grup restrâns de persoane.

„În realitate, acesta l-a publicat pe un grup cu peste 16.000 abonați pe aplicația Telegram. Ulterior, o parte din acesta a fost preluat și pe Tik-Tok, iar apoi a fost șters. Înregistrarea video, însă, a fost observată de mătușa adolescentei, care i-a anunțat mama și i-a retrimis și două secvențe ale înregistrării, care la rândul ei a depus denunțul la autorități”, notează Poliția.

Drept urmare, tânăra l-a contactat pe blogher și i-a cerut socoteală, iar el i-ar fi promis o recompensă, menționând că doar câteva persoane au văzut filmarea.

„Atunci când a fost audiată de către oamenii legii, în condiții speciale dedicate minorilor, adolescenta a declarat că situația familială este complicată – mai mulți copii în familie, dintre care ea este cea mai mare, mama este casnică, iar tatăl vitreg era bolnav – și avea nevoie de bani atât pentru alimentație, cât și pentru necesități personale”, mai anunță Poliția.

Bănuitul este plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Cameramanul blogherului a fost audiat în calitate de complice la determinarea minorilor să comită fapte imorale, urmată de răspândirea informațiilor care au caracter sexual.