mamaplus

Vlada Boțan, despre examenele de BAC picate: Am fost supusă bullyingului

-
//
15.09.2023

Vlada Boțan, vedeta TikTok-ului și Instagram-ului moldovenesc, a povestit de ce nu a susținut examenele de Bacalaureat, dar și despre viața perfectă pe care o prezintă pe rețelele sociale și faptul că aceasta nu este deloc așa perfectă ca în mediul online.

mamaplus

În cadrul unui podcast pentru Vip Magazin, Vlada Boțan a spus că nu a susținut BAC-ul din cauza atitudinii pe care a avut-o în anii de gimnaziu și de liceu, dar și a bullyingului la care a fost supusă, transmite Știri.md.

„Sunt o orheiancă care din clasa a șasea a venit în Chișinău. Când am fost la școală am suportat mai mult bullying, iar eu credeam că dacă o să zâmbesc, păi lucrurile o să se rezolve, însă nu a fost așa, în sufletul meu era cu totul o altă stare. Pe atunci am început a crea conținut, a face vloguri și a cânta, iar mulți nu înțelegeau acest lucru, mai ales profesorii. Când am început să am careva realizării, unii au început să mă susțină. Când ai succes, toți vor să fie lângă tine, iar când ai probleme, păi nimeni nu este lângă tine să te susțină”, povestește Vlada.

Bloggerița menționează că atitudinea ei față de școală s-a schimbat în clasa a șaptea, atunci când a început a chiuli de la ore, iar părinții ei, fiind intelectuali, au încercat să o impună să învețe, însă fără succes.

„În clasa a șaptea am înțeles că se poate fugi de la ore și au început întâlnirile dintre profesori și părinți. Eu vin dintr-o familie în care s-a învățat, iar în cazul meu surcica a sărit departe de trunchi. Când aveam de făcut temele pentru acasă, tata era lângă mine și mă punea să fac lecțiile, iar eu eram ceva de genul: Fă-mi ce vrei, dar eu nu fac asta. Protestam la maximum”, a mai spus Boțan.

Vlada mai povestește că în pandemia de COVID-19 ea a fost fericită că orele se desfășurau online și nu trebuia să meargă la școală.

„Când a venit COVID-ul eu eram fericită că nu trebuie să mă întorc acolo. În toată perioada când eram la liceu, profesorii mă încurajau să fiu mai serioasă și să învăț. Însă nu am avut susținerea de care aveam nevoie de la persoanele dragi. Părinții mei sunt intelectuali, dar situația lor financiară este mai problematică, iar eu am o traumă că dacă o să învăț o să fiu săracă”, spune bloggerița.

Vedeta TikTok-ului moldovenesc spune că, atunci când a primit rezultatele la BAC și presa a scris despre asta, s-a supărat pe jurnaliști pentru că mai mereu erau doar știri pozitive despre ea.

„Am susținut examenele la limba și literatura română, iar la geografie și limba franceză nu le-am susținut. Motivul pentru care nu am susținut aceste examene a fost atitudinea mea, iar pentru elevi am un sfat: învățați și aveți o atitudine mai bună față de școală, pentru că eu poate am succes, însă viața nu este așa de roz, eu nu am susținut BAC-ul, însă credeți-mă că viața pe care o arăt eu nu înseamnă că nu am probleme”, a mai spus Boțan.