Violența  obstetrică, la ordinea zilei în mai multe țări ale lumii

Violența obstetrică, la ordinea zilei în mai multe țări ale lumii

-
//
09.01.2018

În circumstanțele incidentului de la Centrul Mamei și a Copilului, în care o tânără mămică a fost neglijată de medici și a fost nevoită să nască de una singură, în toaletă, am observat că acest fenomen se întâmplă practic zilnic în toată lumea.

Violența  obstetrică, la ordinea zilei în mai multe țări ale lumii

Există și o mișcare internațională împotriva violenței obstetrice pornită din America Latină, care se numește “Roses Revolution” și are loc pe 25 noiembrie. Poate ar fi cazul ca și la noi această zi din an să fie dedicată conștientizării abuzurilor din maternități?  

“The Roses Revolution” a fost o mișcare spontană, creată de matriactivista Jesusa Ricoy cu ajutorul unei agenții de creație numită Cuatro Tuercas, care a proiectat logoul mișcării. Inițial, a fost creată ca un răspuns la desenele animate incredibil de ofensatoare pe care societatea spaniolă de obstetricieni și ginecologi le avea în jurnalul medical, în care și-au umilit propriii pacienți, condițiile lor și nașterile. Mișcarea a fost acceptată și, la fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), fondatorii încearcă să facă auzite poveștile femeilor trecute prin violența obstetrică.

Violența  obstetrică, la ordinea zilei în mai multe țări ale lumii

Acesta este site-ul “The Roses Revolution”

Sursa: dittadepner.ro