mamaplus

„Viața mea se împarte în până și după”: Interviu cu Marcela Paladi, tânara rămasă fără picioare

-
//
05.03.2023

Marcela Paladi, tânara care a rămas fără picioare în urma tragicului accident de pe Viaduct, care s-a întâmplat la începutul lunii februarie, a relatat, în cadrul unui interviu exclusiv oferit emisiunii „Se caută un milionar” de la Jurnal TV , despre noaptea care i-a împărțit viața în „până” și „după”, despre șoferul indiferent ce se afla la volanul mașinii care a schilodit-o, despre oamenii buni care o înconjoară în prezent, dar și despre ambițiile ei de a dansa din nou, de data aceasta - cu proteze.

mamaplus

Tânara recunoaște că oamenii care i-au oferit susținerea o încurajează să lupte până la capăt.

„Încă mai am dureri. Dar când văd câtă lume este lângă mine este foarte plăcut. Compasiunea aceasta este foarte importantă. Noi chiar avem încă oameni buni”, spune emoționată Marcela.

Despre tragica noapte care i-a schimbat radcial viața tânăra își amintește curajoasă și spune că ține minte bine imaginea BMW-ului plin de sânge și emoțiile care încercau în acele momente. Principalul lucru pe care l-a făcut atunci era să nu se uite în jos și să încerce să rămână conștientă.

„Eram cu fața înspre portbagaj și cu spatele înspre viaduct, Botanica și la un moment dat, simt și aud un impact și văd cum mașina Anei [prietena Marcelei Paladi care se afla în seara accidentului cu ea - n. red.] zboară înainte, iar eu mă trezesc pe carosabil. Văd mașina BMW deteriorată, capota era plină de sânge și mie nu mi-a trebuit mult să realizez ce s-a întâmplat și că am rămas fără picioare. Eu doar am decis să nu mă uit în partea de jos și să înțeleg că la mine viața deja se împarte în `până` și `după`”, își amintește aceasta.

Tot ce-și mai dorea Marcela în acele clipe groaznice era să trăiască în continuare.

„Eu mă rugam doar să rămân în viață, asta e tot. Înțelegeam că dacă eu nu rămân în viață, după mine mai pleacă alte trei suflete”, recunoaște Marcela.

Șoferul BMW-ului s-a apropiat de ea imediat după impact, i-a spus că nu a văzut-o, și a întrebat-o „ce căuta aceasta în mijlocul drumului”.

„Am auzit cu ce putere a venit mașina, el nici măcar nu a frânat. Dumnealui s-a aproppiat de mine când eu eram pe carosabil și mi-a spus că nu m-a văzut, iar apoi, următoarea întrebare a fost `Tu ce căutai în mijlocul drumului?`. Mă uitam la el și nu-mi venea să cred: nu doar că avaria era aprinsă, dar și portbagajul era deschis, ceea ce a făcut ca și luminile în salon să fie aprinse”, relatează tânăra.

Șoferul care i-a schimbat viața Marcelei și care a făcut-o să treacă printr-un adevărat calvar nu s-a interesat niciodată până acum de starea tinerei, nu a telefonat-o niciodată și nici nu a vizitat-o la spital. 

Tot ce-și mai dorește acum Marcela este ca acesta să răspundă în fața legii, pentru că, spune ea, este inadmisibil să schilodești o persoană și aopi să-ți vezi liniștit de viață, de parcă nu s-ar fi întâplat nimic, fără a te interesa cel puțin de starea acesteia.

„El nu a fost la spital măcar, iar de sunat, nici atât - ZERO. Aș dori să răspundă conform legii. Omenește, nu poți să lași un om invalid și tu să-ți faci toate treburile prin oraș de parcă nimic nici nu s-a întâmplat. Toți suntem oameni și toți greșim, dar ar putea măcar să dea un telefon, pur omenește. Unicul gând pe care îl aveam în spital, când mi se făceau pansamente, era acela că șoferul ar trebui să fie de față anume în acest moment, să vadă ce se află sub pansament”, spune cu regret tânăra.

Interviul integral poate fi vizionat pe jurnal.MD.