mamaplus

Vești triste. Coletele mai scumpe de 100 de euro vor fi impozitate

-
//
02.12.2020

Autoritățile din Moldova reduc din nou limita de import neimpozabil al mărfurilor. Dacă anul trecut au coborât-o până la 200 de euro, începând cu 1 mai 2021 plafonul va fi redus în jumătate și va constitui 100 de euro.

Noua lege este formulată în conformitate cu practicile europene, unde „plafonul” fără taxe este de 22 de euro. Ministerul Finanțelor raportează că obiectivul pe termen lung este de a uniformiza dimensiunea „plafonului” fără taxe cu țările Uniunii Europene.

În plus, potrivit Ministerului Finanțelor, creșterea rapidă a comerțului electronic a dus la o concurență neloială cu producătorii locali și cu importatorii rezidenți, care "reprezintă o amenințare pentru baza impozabilă".

În cazul coletelor transmise de cetățenii de peste hotare, plafonul rămâne neschimbat la nivelul de 430 de euro pe cale aeriană și 300 de euro pe cale terestră.

Modificarea vizează asigurarea veniturilor bugetare pentru a oferi sprijin financiar pentru nevoi sociale și economice importante, se menționează în document.