mamaplus

Vești bune pentru Marseli! Banii pentru operația la inimă, colectați în 12 ore. S-au găsit și medici dispuși să meargă în Bali

-
//
28.02.2024

O nouă șansă la viață pentru Marseli, moldoveanul care a suferit un accident grav în timpul vacanței în Bali! În doar 12 ore, au fost colectați cei 200.000 de euro de care tânărul are nevoie pentru o operație la inimă. Potrivit co-fondatoarei caritate.md, Svetlana Sainsus, s-au găsit și medici cardiologi, dispuși să meargă pe insulă, pentru a-l ajuta pe Marseli.

mamaplus

„Am reușit să colectăm 201.336 € în 12 ore. Încă o dată m-am convins că moldovenii noștri sunt cei mai săritori la nevoie, Dumnezeu a lucrat frumos prin noi și acum totul e în mâinile lui și ale lui Marseli”, a spus Sainsus.

De asemenea aceasta a anunțat că sunt în plin proces de organizare a zborului cu care o echipă de medici de la noi va ajunge în Bali.

„Acum băiatul are nevoie de rugăciunile noastre și toate gândurile bune. Ce a stat în puterile noastre noi am făcut. Sunt mândră că sunt moldoveancă și trăiesc, și văd atâta bunătate în moldovenii noștri”, a scris Svetlana Sainsus, pe Facebook.

Accidentul a avut loc în 20 februarie, în Bali. În context, a fost inițiată o campanie de colectare de fonduri pentru Marseli Mizerniuc.

„În urma impactului, a fost diagnosticat cu fractura femurului stâng și sângerări pulmonare, din care i-au fost extrase 1.350 ml de sânge. Din nefericire, din cauza unor erori medicale, nu au fost efectuate la timp toate investigațiile necesare pentru a identifica cauza principală a deteriorării stării sale de sănătate. După cinci zile de tratament inadecvat, starea lui Marseli s-a agravat, descoperindu-se că suferă de disecție a aortei ascendente, o condiție medicală extrem de gravă, care afectează fluxul sanguin către creier. În acest moment, el se confruntă și cu infecții, sângerări pulmonare, pneumonie bilaterală și fractura menționată anterior.

 

Am fost informați că Marseli necesită două intervenții chirurgicale complexe la inimă, pe aorta ascendentă și apoi pe aorta descendentă. Faptul că Marseli este încă în viață este un adevărat miracol și o dovadă că luptă cu toate forțele pentru viața lui, dar are nevoie urgent de ajutorul nostru”, se arată în mesaj.

Modalități de a dona: AICI sau expediați un SMS cu conținutul 995 la:

 

2910 (abonatii Unite), 1 SMS - 45 MDL

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS - 45 MDL

Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

sursa