mamaplus

Vești alarmante! Virusul periculos West Nile a ajuns și în Moldova

-
//
05.09.2019

Anunțul oficial a fost făcut de reprezentanții Centrului de sănătate publică Cahul. 

mamaplus

În comunicatul semnat de Nicolae Gaisan, medic epidemiolog, este menționat: „O persoană de vârstă înaintată, locuitorul mun. Cahul, ca urmare înțepăturii de țânțar, aproximativ la mijlocul lunii august, a dezvoltat o infecție West Nile, confirmată prin laborator”.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, infecția este inclusă în sistemul de supraveghere epidemiologică și raportare. Laboratorul ANSP dispune de consumabile pentru diagnosticul respectiv. Până în prezent, în țara noastră nu au mai fost înregistrate cazuri de boală prin infecția cu virusul West Nile.

În România, în perioada 9 mai - 30 august, au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile. Dintre acești pacienți, șase și-au pierdut viața.

În prezent, nu există un tratament specific pentru virusul West Nile. În cazul manifestării de simptome de severitate medie, starea pacientului se îmbunatățește după câteva zile în absența unui tratament. În cazul simptomelor severe, se recomandă consultul medical, spitalizarea și tratarea cu medicație intravenoasă.

Sursa: radiochisinau.md