mamaplus.md

Valurile „inundă” Danemarca. Arhitectura impresionantă a unui nou complex de blocuri șochează

0
//
03.01.2019

Țările nordice sunt cu un pas înainte atunci când vine vorba despre arhitectura modernă. O dezvoltare admirabilă în acest domeniu a înregistrat Danemarca în ultimii ani, datorită mai multor construcții futuriste. Acum la lista acestor opere arhitecturale se mai adaugă și un nou complex locativ, a cărui construcție a fost finisată în luna decembrie 2018.

mamaplus.md

Recent, compania Henning Larsen a anunțat că ultimele lucrări asupra proiectului Wave au luat sfârșit și curând clădirile vor fi date în exploatare. Denumirea proiectului a fost inspirată de locația în care complexul a fost construit, acesta aflându-se în orașul-port Vejle.

Construcția, care arată ca niște valuri uriașe, alcătuită din cinci părți, se întinde pe un spațiu de aproximativ 45 de kilometri patrați și conține peste 100 de apartamente.

Ambițioasa construcție a început încă în anul 2005, după ce a câștigat un concurs de proiectare a unui nou complex locativ. În anul 2009, când complexul conținea doar două valuri, lucrările au fost stopate din cauza lipsei de fonduri. Ulterior, în 2015, s-a reînceput construcția următoarelor trei părți, iar la finele anului 2018 a avut loc finalizarea cu succes a proiectului.

Sursa: zugo.md