mamaplus

Valul 5 al pandemiei lovește și în copii. Toate paturile din spitalul Boli Contagioase, ocupate

-
//
17.01.2022

Tot mai mulți copii sunt infectați cu COVID-19. Potrivit autorităților municipale toate locurile de la Spitalul Municipal de Boli Contagioase sunt ocupate, iar în perioada imediat următoare vor fi activate noi locuri la Spitalul Municipal Valentin Ignatenco. Totodată, reprezentanții de la Primăria Chișinău spun că urmează să discute și cu Ministerul Sănătății pentru a identifica o soluție în acest sens.

„În ultimele 2 săptămâni înregistrăm o creștere a cazurilor de COVID-19 la copii, într-adevăr toate spațiile, paturile la la spitalul de boli contagioase pentru copii sunt ocupate, am dispus activarea locurilor la spitalul Ignatenco și cei de la ministerul Sănătății vor dispune activarea spațiilor în alte spitale republicane, considerăm, având în vedere amploarea important activarea spațiilor sau spitalelor pentru Covid pediatrice și în zona de nord și sud”, a spus Gîlca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială.

Și primarul a îndemnat oamenii să se vaccineze în contextul confirmării noii tulpini.

„Avem extrem de multe cazuri la copii care au depășit capacitățile de spitalizare, toate paturile sunt ocupate și cu forme grave, am activat spații suplimentare la unele spitale, inclusiv Ignatenco, vă rog să vă protejați, dacă nu v-ați vaccinat ar fi bine să o faceți, iar la primele simptome să o faceți. Cel mai probabil am putea fi depășiți la capacitățile existente, vom discuta cu ministerul”, a spus primarul.

Săptămâna trecută a fost prelungită starea de urgență, după confirmarea tulpinii Omicron. Autoritățile au anunțat despre confirmarea noii tulpini pe 11 ianuarie. Potrivit datelor oficiale, 16 moldoveni au fost testați pozitiv cu varianta Omicron.