mamaplus

Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat într-un laborator din Timișoara, va fi administrat intranazal

-
//
28.05.2020

Vaccinul împotriva virusului SARS CoV-2, dezvoltat într-un laborator din Timișoara, va fi administrat intranazal, sub formă de picături sau prin pulverizare. Despre aceasta a anunțat directorul Centrului OncoGen, responsabil de dezvoltarea preparatului, Virgil Păunescu. 

Cercetătorul român a precizat că metoda a fost aleasă, ținându-se cont de modul în care virusul pătrunde în corpul uman.

Miercuri, Centrul OncoGen a anunțat pe pagina de Facebook despre faptul că a încheiat un acord cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Suma investită de Ministerul Educației și Cercetării de la București pentru continuarea cercetărilor privind vaccinul contra coronavirusului se ridică la peste 722 de mii de euro.

Centrul OncoGen din România a anunțat anterior că vaccinul se află la etapa testării în laborator.

Potrivit unui document al Organizației Mondiale a Sănătății, opt companii au ajuns în fazele 1 și 2 de testare a unui vaccin împotriva SARS CoV-2. Dintre acestea, patru sunt din China, două din SUA, una din Marea Britanie, iar o altă echipă este formată din cercetători americani, chinezi și germani.