mamaplus

Vacanța de toamnă se prelungește. Elevii vor sta acasă nouă zile

-
//
18.10.2021

Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 și pentru asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă a elevilor. Conform Ordinului semnat de către ministrul Anatolie Topală, vacanța va dura 9 zile, în perioada 23.10.2021 – 31.10.2021, anunță instituția.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice și private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță.

În perioada vacanței de toamnă, în instituțiile de învățământ primar, gimnazial, liceal și extrașcolar publice și private nu se vor desfășura activități cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice.

Ministerul recomandă cadrelor didactice să reamintească elevilor măsurile de siguranță rutieră și de protecție a vieții pe care să le respecte în timpul vacanței de toamnă.