mamaplus

Va fi publicată „lista neagră” a construcțiilor ilegale din Chișinău

-
//
13.09.2022

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu Agenția pentru Supraveghere Tehnică vor face publică lista neagră a construcțiilor ilegale din municipiul Chișinău.

Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, după ce deputatul PAS, Vasile Grădinaru a solicitat ca aceasta să fie accesibilă tuturor astfel încât cetățenii vor dori să achiziționeze un apartament, să se poată asigura că nu este implicat în vreo schemă imobiliară. 

Solicitarea vine după ce consilierii PAS din CMC s-au arătat indignați că o clădire cu 10 etaje de pe strada Coca din sectorul Buiucani, construită ilegal, nu este demolată. Consilierii susțin primarul ar proteja „mafia imobiliară”, deși în campanie electorală a promis sus și tare că va dărâma clădirile construite contrar normelor legale, deși la acel moment nu exista un regulament de demolare. 

Cei de la PAS au elaborat un proiect de decizie prin care solicită Primăriei să meargă în instanța de judecată și să ceară demolarea construcției ilegale de pe str. Coca 7. Totodată, consilierii au decis să marcheze cu stickere construcțiile neautorizate din Chișinău, așa încât fiecare cetățean să știe care construcții sunt cu probleme.