mamaplus

Unsprezece nou-născuți au murit într-un incendiu cauzat de un scurtcircuit, într-un spital din Senegal

-
//
26.05.2022

Unsprezece nou-născuți au murit miercuri într-un incendiu la un spital din Tivaouane, în vestul Senegalului. Anunțul a fost făcut de președintele senegalez, Macky Sall, care și-a exprimat profunda compasiune și regret față de cele întâmplate. Autoritățile susțin că salvatorii au reușit să salveze trei bebeluși, iar incendiul ar fi fost provocat de „un scurtcircuit şi focul s-a extins foarte repede”. Spitalul fusese inaugurat recent.

La începutul lui aprilie, o altă tragedie petrecută într-un alt spital public a şocat Senegalul. O femeie însărcinată a murit după ce a aşteptat în zadar în mare suferință o cezariană. Acest deces a stârnit un val de indignare pe rețelele sociale împotriva carențelor sistemului public de sănătate.

În urma acestei tragedii, trei moaşe au fost condamnate de către un tribunal de înaltă instanță din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru „neasistarea unei persoane în pericol”. Alte trei moaşe au fost eliberate.

Primarul din Linguere, pe atunci ministru de interne, Aly Ngouille Ndiaye, a evocat o defecțiune electrică a unei unități de aer condiționat din maternitate, unde se aflau şase bebeluşi.