mamaplus

Unii locuitori ai capitalei vor primi compensaţii la plata facturilor în sezonul rece

-
//
12.10.2021

Circa 22 de mii de cetăţeni din municipiul Chişinău vor primi și în acest an compensaţii la plata facturilor pentru resursele energetice și serviciile comunale în sezonul rece 2021-2022 de 40% din suma indicată în factură. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Astfel, potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, beneficiarii sunt persoanele defavorizate din municipiul Chișinău, care au un venit global mediu lunar per persoană mai mic de 3.000 de lei și 5.000 de lei pentru familiile tinere.

„Unii consilieri municipali au propus astăzi să vină cu o adresare către autoritățile centrale pentru a interveni și a se alătura la pachetul de compensare pentru persoanele defavorizate ținând cont și de criza care se atestă în acest moment cu privire la gazele naturale. Precizez, Primăria Chișinău este unica autoritate din țară care oferă ajutor în perioada rece a anului persoanelor în dificultate”, a declarat Ion Ceban.

Mai mult, la calcularea venitului se vor lua în considerare veniturile tuturor persoanelor cu viză de domiciliu pe adresa solicitantului și cei care locuiesc împreună, fără viză.

„Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul Capitalei nu pot beneficia de compensare. Dacă la verificarea actelor prezentate de către beneficiar se vor sesiza informații false, solicitantul va fi exclus din lista beneficiarilor. Suma din facturi va fi recalculată automat”, a mai conchis edilul.

Totodată, persoanele care au primit până anul trecut compensaţii la serviciile comunale și resursele energetice, nu mai trebuie să trimită repetat cereri pentru a solicita acest serviciu.

Potrivit responsabililor, vor depune cerere doar persoanele care nu au beneficiat de ajutor financiar la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale și cele la care au survenit schimbări familiale sau depășirea venitului global per persoană.