mamaplus

În unele troleibuze și autobuze din Chișinău călătoria poate fi achitată cu cardul

-
//
16.03.2021

Pasagerii a trei rute de troleibuz și a două rute de autobus din transportul public municipal din Chișinău vor putea achita călătoria cu cardul bancar. Primăria capitalei a lansat astăzi proiectul-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal în parteneriat cu MasterCard.

Potrivit primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, proiectul este rezultatul discuțiilor inițiate cu compania Mastercard și cu o bancă comercială din Republica Moldova. „Achitarea fără numerar va fi posibilă în 110 unități de transport public municipal de pe trei rute de troleibuz și două rute de autobus. Este vorba de rutele de troleibuz 10, 22 și 30 și rutele de autobus 2 și 5”, a spus Ceban.

La rândul lor, reprezentanții instituției bancare au declarat că plata pentru costul călătoriei rămâne aceeași și poate fi efectuată cu un card bancar ori cu telefonul prin sistemul integrat instalat în unitățile de transport.

Întreprinderile Municipale „Regia Transport Electric Chișinău" și „Parcul Urban de Autobuze" au încheiat contracte cu prestatorii de servicii de taxare electronică pentru proiectul pilot, care va dura șase luni. În urma unui studiu de fezabilitate, se va decide dacă acesta va fi sau nu implementat permanent.