mamaplus.md

Un tată și-a bătut cu bestialitate copiii

-
//
14.11.2018

Un tată și-a bătut cu bestialitate cei doi feciori ai săi, până când unul dintre aceștia a ajuns la spital. Acesta le-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii, dar și cu un fir de sârmă. Motivul pentru care tatăl a recurs la un asemenea gest ar fi faptul că  fiul mai mare nu frecventează orele la gimnaziu. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

mamaplus.md

Așa a ajuns la spital băiatul în vârstă de 13 ani, ai cărui spate este plin de leziuni, iar chipul desfigurat. Acesta ne-a mărturisit că nu este pentru prima dată când este bătut de propriul tată. Băiatul spune că timp de o oră a suportat un adevărat calvar. Acum acesta este internat la Spitalul Raional.

 „Eu am venit de la școală, m-am dus la bunica și m-am dus la un om să tai lemne și tata m-a chemat acasă să tai lemne ca să facem focul. Dar el ne-a mințit și ne-a chemat în casă și a început să ne bată. De la școală a auzit că nu ascultăm, ne jucăm la telefon la lecții. Am încercat să ies afară să fug de el, dar nu mi-a dat voie,” a mărturisit băiatul.

Deși nu poartă nici o vină, nemilos, tatăl, și-a descărcat nervii și pe fratele mai mic, care ne-a spus că îi era frică să strige după ajutor.  

 „Pe dânsul îl bătea mai mult cu pumnii, cu picioarele, cu palma. Nu, de ce ? Avea să ne bată mai tare,” a spus fratele băiatului.

Mama copiilor povestește cu lacrimi în ochi despre cele întâmplate. Femeia afirmă că loviturile au fost atât de dure întrucât  draperiile erau pline de sânge.

„Eu întorcându-mă de la Nisporeni, când am intrat în verandă, băiatul al doilea stătea în picioare, perdelele le văd numai sânge și îl întreb deodată ce s-a întâmplat? Mă duc la bucătărie, nu aveți idee cum l-am găsit pe cel mai mare, îi straniu de tot cât de tare este bătut,” a povestit mama copiilor.

Bunica copiilor a rămas îngrozită de starea copiilor. Deși recunoaște că fapta feciorului său nu are nici un gram de justificare, femeia spune că de vină este dirigintele nepotului.

„M-a sunat pe mine tatăl lor să-i trimit acasă că a adus niște lemne, să le taie copii, căci vine mama lor de la raion și să fie cald în casă. Eu mai departe nu știu ce s-a întâmplat. Și când a venit nora de la Nisporeni și când i-a văzut bătuți, m-a chemat pe mine acolo acasă la dânșii și când m-am dus, într-adevăr în șoc am fost. Asta-i culmea, asta-i culmea, tot de la dirigintele lui Anatolie,” a menționat bunica copiilor.

Cazul este investigat de oamenii legii.

„S-a stabilit că tatăl recent revenind de la muncă sezonieră din România, afla-se că copiii săi minori nu frecventează gimnaziul din localitate, nu se pregătesc de ore, fumează țigări cu conținut de tutun. Lovindu-i cu un fir din sârmă pe spate, iar peste față cu palmele. Urmează ca medicul legist să aprecieze gradul leziunilor corporale, acesta riscă să fie tras la răspundere,” a comunicat șeful sectorului nr. 4, Vasile Ciobanu.

Acum tatăl celor doi copii riscă 15 zile de arest, dosar penal sau chiar șase ani de pușcărie.

Sursa: canal2.md