mamaplus

Un tată nu vrea ca fiica lui să poarte mască la școală: ”Copilul are dreptul de a respira liber”

0
//
15.09.2020

Școlile din România și-au redeschis ieri ușile, chiar dacă între timp s-au iscat și anumite conflicte. Un bărbat din județul Iași a anunţat şcoala la care învaţă fiica sa că nu îşi dă consimţământul pentru ca fata să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini. Bărbatul a depus la secretariat un document prin care notifică şcoala despre această situaţie. Tatăl invocă faptul că „măsurile produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi asupra viitorului acestora”.

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia". Purtarea măştii de către copii permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului. Masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare și măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora" se precizează în document.

Totodată, tatăl fetiței nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul pentru aplicarea de substanţe „aşa-zis" dezinfectante asupra copilului său. Prin urmare, s-a decis ca micuța să studieze online.

„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la mască, ci referitor la niște probleme medicale, aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Iaşi.

Potrivit unor surse, bărbatul a fost amendat cu 500 de RON (echivalentul a aproximativ 2 mii de lei moldovenești) pentru că nu purta mască în momentul în care a venit la şcoală ca să depună documentul.