mamaplus

Un tată din Ocnița, condamnat pentru aplicarea violenței psihologice

-
//
24.11.2023

Capul unei familii din raionul Ocnița a fost condamnat la patru ani de pușcărie pentru aplicarea violenței psihologice față de membrii familiei sale.

mamaplus

Potrivit informației, individul locuia împreună cu soția, fiica lor și doi nepoți, unul fiind cu grad de invaliditate şi altul minor, transmite Știri.md.

La 22 aprilie 2023, în jurul orelor 08:00, în familie a izbucnit un nou conflict cu aplicarea violenţei psihologice faţă de membrii familiei.

Conflictul, inițiat de către inculpat, a implicat amenințări, insulte și chiar aplicarea unei lovituri cu palma peste fața fiicei sale.

Evaluările psihologice au evidențiat că aceste acțiuni au creat un mediu familial toxic și au fost cauzate, în parte, de consumul de băuturi alcoolice de către inculpat și modelele moștenite din închisoare.

Astfel, prin sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central din 16 noiembrie 2023, inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii imputate, aplicându-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de patru ani, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.