mamaplus

Un tată cere despăgubiri de un miliard de dolari pentru că a rămas traumatizat după ce a asistat la nașterea copilului său

-
//
19.09.2023

Un bărbat din Australia a dat în judecată un spital din Melbourne și cere despăgubiri de un miliard de dolari pentru că a rămas traumatizat după ce a asistat la nașterea copilului său, scrie stirileprotv.ro.

 

mamaplus

Anil Kopulla a dat în judecată Spitalul Regal de Femei din Melbourne, căruia i-a cerut daune de un miliard de dolari australieni reprezentând daune psihologice pentru că a rămas traumatizat după ce a asistat la cezariana soției sale, care a dat naștere copilului lor, scrie Insider.

Bărbatul susține că a fost încurajat de personalul spitalului să-și vadă soția făcând operație cezariană în 2018, iar după ce a văzut sângele și organele acesteia a dezvoltat o ”boală psihotică”.

Cezariana a fost un succes, dar bărbatul a spus că spitalul nu și-a îndeplinit datoria de îngrijire și față de el, lăsându-l să urmărească procedura.

O operație cezariană este o operație obișnuită în care un chirurg ajută la nașterea unui copil printr-o tăietură făcută în pântec. Procedura chirurgicală este adesea efectuată atunci când un alt curs este periculos sau dificil și prezintă un risc pentru mamă sau copil.

Peste 32% dintre copiii care se nasc în SUA sunt prin cezariană

Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, 32,1% din toate nașterile de copii din SUA în 2021 au fost prin cezariană.

Koppula a depus procesul la câțiva ani după operație, spunând că „boala psihotică” pe care a căpătat-o a dus la „ruperea căsătoriei sale”. Bărbatul a ales să se reprezinte singur în instanță, unde judecătorul James Gorton a respins acțiunea și a considerat cererea un „abuz de proces”.

Procedura de judecată a inclus o examinare medicală a lui Koppula, completul concluzionând că presupusul efect psihologic asupra bărbatului a fost insuficient probat. Completul a constatat că „gradul de deficiență psihiatrică rezultat din vătămarea reclamantului pretins în cerere nu satisface nivelul de prag”, a raportat presa.