mamaplus

Un tată beat i-a tăiat degetul fiului său de 10 ani. Copilul a sărit în apărarea mamei sale

-
//
07.06.2021

Un copil de 10 ani a fost rănit cu un cuțit chiar de tatăl său, după ce băiatul a încercat să-și apere mama de bărbatul furios care devenise violent. În momentul în care bărbatul a atacat-o pe femeie, copilul a intervenit între ei și a fost tăiat grav la palma dreaptă. Practic, degetul mare i-a fost pur și simplu secționat de lama cuțitului.

Sora băiatului, de 12 ani, a sunat la 112 și a alertat Poliția și Ambulanța. Cazul a avut loc vineri seara în comuna Pogonești, județul Vaslui, România

Minorul rănit a primit îngrijiri medicale la fața locului și a fost transportat la spitalul din Bârlad împreună cu mama, ulterior fiind transferat la Iași. Sora sa a fost preluată de Protecția Copilului din Vaslui.

Poliția i-a deschis agresorului dosar penal, iar pe numele bărbatului de 58 de ani a fost emis un ordin de restricție provizoriu.

Cei doi soți sunt cunoscuți în comună ca mari consumatori de alcool și, potrivit vecinilor, își neglijează sistematic copiii, scrie sursa citată. 

De altfel, nu ar fi pentru prima dată când cei doi frați din Pogonești sunt luați din familie. Și anul trecut aceștia au fost instituționalizați într-un centru specializat din Bârlad, dar ulterior minorii au fost reintegrați în familie și monitorizați. Acum, autoritățile vor deschide o nouă anchetă socială.