mamaplus

Un tânăr s-a înecat în lacul din parcul Valea Trandafirilor din capitală

-
//
24.06.2024

Un bărbat de 31 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului.

mamaplus

În seara zilei de sâmbătă, 22 iunie, către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați la efectuarea lucărilor subacvatice, după ce o persoană se presupunea că ar fi dispărut în apa lacului din parcul Valea Trandafirilor, din Chișinău. 

La fața locului au intervenit angajații Direcției regionale căutare-salvare nr.1 și efectivul Detașamentului salvatori și pompieri Centru. Aceștia au început lucrările de căutare subacvatică, însă persoana nu a fost de găsit. Astfel, în dimineața zilei de 23 iunie scafandrierii au reluat lucrările de căutare, iar către ora 07:36 cadavrul persoanei, un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost găsit

În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul nerspectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. Salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. 

Mai mult, specialiștii îndeamnă populația să evite scăldatul pe timp de noapte, dar și în urma consumului băuturilor alcoolice. În caz de situații de risc și excepționale, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.