mamaplus

Un pseudo ginecolog “consulta” femeile online, apoi le șantaja

-
//
07.05.2020

Escrocii nu ar trebui subapreciați. Din simplul motiv că nu sunt proști, de vreme ce le vin atâtea idei. În condițiile în care spitalele și-au restrâns activitatea lăsând loc doar pentru reale urgențe, escrocii au găsit în această situație o oportunitate. Cel mai recent exemplu vine din Rusia, unde, unei femei i-a fost refuzată o consultație ginecologică într-un spital, motivul fiind că nu reprezintă o urgență.

Victima, pe nume Maria, în vârstă de 30 de ani, aflată la o distanță semnificativă de Moscova, solicitase programarea pe un forum online. La scurt timp după ce a fost refuzată, ea a fost abordată, pe același forum, de un anume Arnold Karapetyan, pretins medic ginecolog.

Acesta i-a făcut oferta unei consultații web, asigurând-o că are o experiență de 30 de ani în această meserie și practică prețuri absolut decente. După discuția avută, „medicul” a anunțat-o că suspectează un herpes genital, dar a recomandat că ar fi necesar un control ginecologic „pentru a exclude un diagnostic mai grav”.

Bărbatul a informat-o că o astfel de consultație se poate realiza cu ajutorul camerei de la smartphone-ul său, care este performantă. Înainte de a accepta, Maria a verificat dacă numele și site-ul respectivului medic există. Și chiar există! Ulterior s-a dovedit că, de fapt, individul își însușise imaginea unui medic real, dar sub un nume fals.

Convinsă că are de-a face cu un profesionist, Maria a acceptat. Mai ales că escrocul îi garantase că dacă nu va fi mulțumită, îi va returna banii. Consultația intimă a durat 40 de minute, „medicul” cerându-i femeii să asigure o iluminare puternică pentru o bună calitate a imaginii și spunându-i în ce poziție să stea.

Imediat după ce „consultația” s-a sfârșit, femeia a primit de la escroc un mesaj: „Ședința a fost înregistrată. Dacă nu vrei ca acest videoclip să fie trimis tuturor prietenilor tăi, transferă-mi 200.000 de ruble până la prânz. Timpul se scurge...”

Maria nu a plătit, ci a mers la un avocat. Poliția se ocupă acum de acest caz, existând suspiciuni că „ginecologul' a făcut mai multe victime.