mamaplus

Un nou-născut a murit din cauza unui herpes. Medicii spun că a fost pupat pe gură

-
//
16.10.2020

O fetiță de numai câteva zile s-a stins din viață ca urmare a apariţiei unui herpes după ce a fost pupată, scrie Daily Mail. Aliza Rose Friend avea doar opt zile când a murit, după apariţia unui herpes neonatal provenit de la contaminarea cu virusul HSV-1. Mama sa, Abigail, în vârstă de 19 ani, afirmă că Aliza a fost sănătoasă în primele 36 de ore de viaţă, înainte să facă febră, să devină letargică şi să îşi piardă interesul în mâncare.

Starea de sănătatea a bebeluşului s-a deteriorat rapid, în contextul în care boala i-a “mâncat plămânii şi creierul”. După ce doctorii i-au spusmamei că există “speranţă” ca Aliza să supravieţuiască, bebeluşul a fost declarat decedat, iar medicii au închis aparatele care o ţineau pe micuţa Aliza în viaţă.

Ulterior, medicii i-au spus femeii că fiica ei a contactat infecţia după ce a fost pupată de cineva care avea virusul, care se manifestă, în general, printr-o tuse seacă. O altă variantă este ca Aliza să fii fost atinsă de cineva care nu se spălase pe mâini, însă nu există nicio variantă prin care tinerii părinţi să afle de la cine a căpătat virusul fiica lor.

“Aliza a fost sănătoasă în prima zi şi jumătate. Virusului i-a luat şase zile jumătate să-i distrugă complet corpul. Familia şi unii prieteni apropiaţi au venit să o viziteze când s-a născut. Nu există niciun mod prin care să aflu cine i-a dat virusul, pentru că este foarte comun. Ar fi putut fi oricine. Ar putea să fie vorba chiar şi de un doctor.”, a spus Abigail.

mamaplus