mamaplus

Un nou-născut a fost intubat în primele ore de viață, mama lui fiind infectată cu COVID-19

-
//
12.01.2021

Un bebeluș a venit pe lume prematur, după ce mama sa, diagnosticată cu COVID-19 la data de 6 ianuarie, a ajuns în stare critică la spital. Internată din 9 ianuarie pe secția Reanimare, femeia, care are 29 de ani, a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Luni, tânăra avea saturaţia de 70, iar spre seară medicii au decis să o intubeze. De asemenea, doctorii au hotărât să o opereze pe femeie, pentru a încerca să salveze bebelușul. Cazul are loc în județul Botoșani, România.

„S-a decis, cu o echipă medicală, un anumit punct critic, pe care dacă pacienta îl atingea, din punct de vedere al mai multor parametri clinici, să se intervină de urgenţă. Din păcate, s-a ajuns în acel punct şi a fost luată decizia operaţiei cezariene”, a declarat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoșani.

Astfel, o echipă de trei medici de la maternitate, un medic anestezist şi o echipă de la blocul operator al SJU, s-a mobilizat, iar pacienta a fost dusă în sala de operaţii.

Intubat în primele ore de viață

Medicii ginecologi au scos bebeluşul de 31 de săptămâni, iar acesta a fost imediat preluat de o echipă de neonatologi. Pentru că avea probleme de sănătate severe, copilul a fost intubat. Apoi, băiețelul, care s-a născut cu o greutate de 2 kilograme, a fost transportat cu salvarea la maternitate. În prezent micuţul este ventilat mecanic, însă stare lui este stabilă. Acesta a fost testat pentru COVID-19.