mamaplus

Un minor din raionul Slobozia s-a îmbolnăvit de tetanos. Este primul caz din ultimii 30 de ani

-
//
16.05.2019

Un minor din satul Sucleia, Slobozia, s-a îmbolnăvit de tetanos. Este primul caz înregistrat în ultimii 30 de ani, în regiunea transnistreană.

mamaplus

Potrivit poliției din regiune, acum câteva săptămâni, băiatul s-ar fi rănit la picior, iar după câteva zile el ar fi început să se simtă mai rău. Părinții l-au adus la spital, unde a fost tratat cu medicamente antitetanos. Acum, minorul se află în secția de reanimare. Potrivit medicilor, starea băiatului este gravă, dar stabilă.

Tetanosul este o infecție caracterizată prin spasme musculare. În cel mai comun tip, spasmele încep la nivelul maxilarului și apoi se răspândesc în restul corpului. Aceste spasme durează câteva minute de fiecare dată și apar frecvent, timp de trei și până la patru săptămâni. Spasmele pot fi atât de severe încât pot provoca fracturi ale oaselor.

Alte simptome pot include: febră, durere de cap, probleme la înghițire, hipertensiune arterială și ritm cardiac alert. Debutul simptomelor are loc, de obicei, între 3-20 de zile după infectare. Recuperarea poate dura luni de zile.

Aproximativ 10% din cei infectați mor.

Sursa: echipa.md