mamaplus

Un minor din Edineț a murit la scăldat: Familia acuză Poliția de incompetență

-
//
28.06.2023

Un băiat de 15 ani din raionul Edineț a murit în timp ce se scălda în râul Prut.

mamaplus

Despre tragedie ne-au informat rudele minorului decedat, expediind la adresa redacției Știri.md o scrisoare.

Informația privind decesul a fost confirmată pentru Știri.md atât de către purtătorul de cuvânt din cadrul IGSU, cât și de ofițerul de presă al IP Edineț, Svetlana Talpă.

Potrivit informației, tragedia s-a produs în jurul orei 09:13, în râul Prut, în apropierea satului Cuconeștii Vechi.

„Polițiștii ajunși la fața locului preliminar au stabilit că băiatul se afla la pescuit cu prietenul său, tatăl și ruda amicului.

Ulterior, băieții, ambii de 15 ani, au intrat în apă pentru a se scălda, însă unul dintre minori nu a mai revenit la mal.

Corpul neînsufleţit al băiatului a fost găsit a doua zi, pe 26 iunie.

Actualmente, pe caz sunt întreprinse toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, ne-a spus Poliția.

Cu toate acestea, rudele ne-au scris despre neglijența și atitudinea revoltătoare a Poliției, care a venit la fața locului a doua zi, când cadavrul minorului a fost găsit.

„Poliția, care era prezentă la fața locului, i-a zis mamei copilului să caute transport pentru a-l duce de sine stătător la morgă, iar ei, fiind incompetenți, au lăsat-o pe biata mamă îndurerată să își ducă copilul în brațe alături de tatăl și vecinul care era acolo pentru a-l transporta la morgă. Cuvintele lor (polițiștilor) fiind: „Noi ți l-am scos, caută-ți mașină și du-l la morgă”.

Este strigător la cer această atitudine a domnilor polițiști, care sunt niște persoane incompetente”, ne-a scris mătușa minorului în scrisoare expediată.

Am solicitat de la IP Edineț explicații cu privire la aceste acuzații:

„Polițiștii din Edineț au intervenit prompt la documentarea cazului de înec, inclusiv acordând suportul necesar tatălui copilului pentru a extrage corpul neînsuflețit din râu.

Ulterior, conform procedurii, corpul neînsuflețit al minorului a fost îndreptat spre examinarea medico-legală.

Automobilul de serviciu al Poliției aflat la locul faptei nu dispune de capacitatea și condițiile necesare de transportare a cadavrului la instituția medico-legală, pentru a evita provocarea unor leziuni, echimoze, loviri sau traume în timpul transportării cadavrului, fapt care ar putea duce la o constatare eronată a cauzei decesului.

În scopul evitării unor circumstanțe ce ar împiedica examinarea corectă, polițiștii din Edineț au apelat reprezentanții APL pentru a solicita acordarea ajutorului necesar familiei victimei și identificarea unui vehicul corespunzător gratuit în scopul transportării corpului neînsuflețit la instituția medicală.

Totodată, polițiștii au explicat părinților victimei necesitatea solicitării ajutorului legal de la APL, care acționează în susținerea familiilor din teritoriul Primăriei în cazuri neordinare și excepționale”, ne-a explicat ofițerul de presă.