mamaplus

Un minor din Dubăsari, obligat să-și sape groapa și ucis în bătăi de prietenii lui

-
//
21.10.2019

Un minor de 17 ani din Dubăsari a fost impus să-și sape groapa, fiind ulterior ucis în bătăi de proprii lui prieteni. Totul ar fi pornit de la o ceartă, din cauza că băiatul nu a vrut să-și servească amicii cu alcool.

Crima care a băgat groaza în locuitorii din Dubăsari s-a produs în noaptea de 18 octombrie. Presa de peste Nistru scrie că băiatul se odihnea împreună cu amicii lui la un Karaoke. În comentariile de pe o rețea de socializare, oamenii scriu că victima ar fi refuzat să pună adălmaș, adică să-i servească pe amicii săi cu alcool. Acest fapt a servit drept cauza principală a conflictului.

Grupul de băieți ar fi chemat un taxi, l-au dus pe minor pe un câmp deschis, apoi l-ar fi bătut crunt. Și pentru că nu ar fi fost suficient, așa-numiții prieteni ai tânărului l-ar fi obligat să-și sape singur groapa. Toată scena înfiorătoare s-a petrecut sub ochii taximetristului, care nu a intervenit nicicum. Mai mult, când minorul și-a pierdut cunoștința, taximetristul i-ar fi ajutat pe doi minori să-l pună în portbagajul mașinii.

Minorul era încă viu când, prietenii lui l-au aruncat într-un cimitir din oraș. Dimineața, un locuitor a depistat băiatul nemișcat, la pământ și a chemat ambulanța. Băiatul a fost internat în reanimare, însă, la scurt timp a decedat.

Pe o rețea socială minorul decedat apare pe o fotografie, alături de unul dintre suspecții, care l-ar fi omorât. Ei erau prieteni de mult timp, mai scrie presa din Dubăsari.

Milițienii din regiune au constatat că unul dintre cei reținuți pe acest caz, anterior a mai fost condamnat pentru huliganism. Acesta este caracterizat așa – dacă consumă alcool, atacă oamenii în stradă. Al doilea suspect este la fel. Totodată s-a stabilit că taximetristul are 18 ani, recent a primit permisul de conducere.

Acesta ar fi declarat că făcea tot ce îi spuneau ceilalți doi, deoarece îi era frică de ei. Acum, toți trei se află după gratii.