mamaplus

Un medicament care a ucis sute de oameni în Franța, în vânzare liberă la noi

-
//
03.03.2020

Preparatul care a ucis sute de oameni se vinde liber în Republica Moldova. Este vorba despre niște capsule de reducere a greutății.

În Franța, timp de zece ani, pacienților le-au fost prescrise Mediator - un medicament care poate fi fatal pentru sănătatea omului. Potrivit reclamanților, acest medicament, care este deja interzis în mai multe țări, continuă să vândă.

Menționăm că în Franța la data de 23 septembrie a început un proces de judecată, care este unul dintre cele mai mari din istoria țării. Audierile vor dura până în mai 2020.

În proces, 4.981 de persoane au rolul de victime, circa 3.000 de persoane sunt reclamanți, există aproximativ 400 de avocați, 12 inculpați. În centru anchetei se află "Servier", al doilea cel mai mare grup farmaceutic din Franța.

Substanța activă a acestui medicament pentru pierderea în greutate este benfluorex, care este aproape de structura medicamentului amfetamină, unul dintre cele mai puternice mijloace de a reduce apetitul.

Despre efectele negative asupra inimii ale acestui grup de medicamente s-a aflat la sfârșitul anilor ' 90, menționează cardiologul Iaroslav Аșihmin.

Preparatele pe bază de sibutramină în Moldova sunt interzise, însă sunt vândute liber pe site-urile farmaciilor și pe rețelele de socializare.  De exemplu, capsulele pentru reducerea greutății Reduxin-15 (substanța activă – sibutramină) costă între 1.500 și 2.700 de lei.

Cu toate acestea, experții consideră că principala fraudă în spațiul post-sovietic nu este legată nici măcar de sibutramină, ci de homeopatia absolut inutilă, care este prescrisă inclusiv pentru tratamentul bolilor grave.

Sunt produse medicamente "antivirale", "imunomodulatoare", "vasculare", care nu sunt cunoscute oriunde în lume, deoarece eficacitatea lor nu este dovedită clinic. De ce să dovedească eficacitatea "fuflomicinelor", care sunt deja vândute perfect? Multe medicamente generice care au umplut farmaciile sunt, de asemenea, de o calitate foarte proastă.

mamaplus